Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη , Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοκρατική κοινωνία δεν τρομοκρατείται από τις δυνάμεις της διαπλοκής και του παρασιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας ταράξει στη νομιμότητα.

Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» και αφορούν τις απειλές, ύβρεις και στοχοποίηση από μέλη φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης κατά  δημοσιογράφων , του Εισαγγελέα Πύργου, αλλά και εναντίον της ίδιας της βουλευτού δηλώνει ότι είναι απαράδεκτο να μην έχουν ενημερωθεί αμέσως οι ενδιαφερόμενοι από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της η εν λόγω αρμόδια υπηρεσία είχε τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η ασφάλειά τους. Όσον αναφορά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες δεν έχει γίνει καμία κλήση για ενημέρωσή της.
Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η ενημέρωση των πολιτών, που απειλούνται αποδεδειγμένα από μέλη φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία και ακολουθεί η προστασία αυτών. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες. Οδηγούν απευθείας στη σκέψη ότι η επίσημη Πολιτεία είτε αξιολογεί ως ήσσονος σημασίας τις ευθείες απειλές εγκληματικών κυκλωμάτων και οργανώσεων απέναντι σε δημοσιογράφους, δικαστικούς λειτουργούς και βουλευτές είτε δεν θεωρεί ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητές της να τους προστατεύσει.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στοχοποιήθηκε λόγω των ερωτήσεων που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων και αφορούσαν α) τις παράνομες ενέργειες εργολάβου/μεταφορέα απορριμμάτων β) την αποκόλληση και μεταφορά βράχων από τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα στην παραλία του Δήμου Ζαχάρω και γ) την έλλειψη σχεδιασμού και αδιαφάνεια στην διαχείριση των αδρανών υλικών στις κοίτες των ποταμών και χειμάρρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας .



Η δημοσιοποίηση εκ μέρους της Βουλευτού των σχετικών απαντήσεων από τα ερωτώμενα Υπουργεία, που πλέον έκαναν αναφορά για εγκληματική οργάνωση, ενόχλησε τα εν λόγω κυκλώματα που δρουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του Περιβάλλοντος και της Υγείας των πολιτών της Ηλείας καθώς με την δημοσιοποίηση των παράνομων «δραστηριοτήτων» τους θεώρησαν ότι «κόβονται» οι δουλειές τους και τα παράνομα κέρδη τους.
Η ευθύνη όμως βαραίνει πρωτίστως τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και τους τοπικούς αιρετούς παράγοντες που στηρίζονται από αυτές και που διαχρονικά αδιαφορούν για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και τα κουκουλώνουν με πρόχειρες διεκπεραιώσεις και καταλήγουν στο να συνεργάζονται με τέτοιου είδους εργολαβικά-παρασιτικά συμφέροντα που δρουν και τρέφονται από ένα καθεστώς αδιαφάνειας, συγκάλυψης και παρανομίας.
Η επερχόμενη δημοκρατική – προοδευτική ανατροπή με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τις βάσεις για την αποκάλυψη και διάλυση αυτού του φαύλου κύκλου αδιαφάνειας-διαπλοκής-εκβιασμών και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και στη θέση αυτού θα εκκινήσει η διαδικασία της θεσμικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας σε πλήρη ρήξη με τον παρασιτισμό που απομυζά καθημερινά τον μόχθο του λαού μας


.