Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: Με ευθύνη της Πολιτείας καθίσταται επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της εγγύς και ευρύτερης περιοχής η έλλειψη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.

Ερώτηση κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Υγείας, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας παρόλο που εξυπηρετεί όλη την νότια ορεινή Ηλεία δηλαδή τους πρώην δήμους Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας με τον πληθυσμό τους σήμερα να ξεπερνά τους 5.000 κατοίκους δεν έχει τη δυνατότητα να διακομίσει επείγοντα περιστατικά στο πλησιέστερο νοσοκομείο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Για να γίνει η μεταφορά ενός ασθενή πρέπει να μεταβεί στην Ανδρίτσαινα ασθενοφόρο από τον Πύργο δηλαδή πάνω από 1 ½ ώρα απόσταση κάτι που πολλές φορές καθίσταται μη εφικτό.
Στην ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το ασθενοφόρο που προοριζόταν γι' αυτό παραμένει παροπλισμένο στο πρώην Νοσοκομείο Κρεστένων, ενώ κανένας αρμόδιος θεσμικός φορέας από το Νομό Ηλείας δεν γνωρίζει επίσημα γιατί ένα τέτοιο σύγχρονο ασθενοφόρο παραμένει και απαξιώνεται σε πάρκινγκ στην Κρέστενα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με στελέχη του Κέντρου Υγείας μας ενημέρωσαν πως τελευταία φορά που στάθμευσε ασθενοφόρο στην περιοχή ήταν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, έκτοτε, παρ’ όλες τις οχλήσεις του Διευθυντή παλαιότερα προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος, δεν έγινε καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις πυρκαγιές του 2007 υπήρξε δωρεά καινούριου ασθενοφόρου αποκλειστικά για το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας το οποίο σήμερα βρίσκεται, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, σταθμευμένο στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου απειλείται η ζωή των κατοίκων της περιοχής και αυτοί δικαίως διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τη δημόσια Υγεία. 

 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον κ. Υπουργό Υγείας να επιβεβαιώσει ή μη στο εάν έχει γίνει δωρεά ασθενοφόρου, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας και που βρίσκεται σήμερα αυτό, ποιος έχει την ευθύνη φύλαξής του και σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο εξοπλισμός του. Επίσης να γνωστοποιήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία εάν υπάρχει παροπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κρεστένων που προοριζόταν για το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας και γιατί δεν χρησιμοποιείται σήμερα για το σκοπό αυτό. Τέλος του ζητά να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας με επανδρωμένο σύγχρονο ασθενοφόρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.


.