Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε Ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις σε δικαστικά ιδρύματα της Ηλείας.

        Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου και Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή σχετικά με την άμεση στελέχωση του Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, καθώς και τη φημολογούμενη συγχώνευση των Πρωτοδικείων της Ηλείας σε ένα.
 Το αρμόδιο υπουργείο δίνει τα εξής καινούργια στοιχεία σε σχέση με αυτά που έχει δώσει σε προηγούμενη Απάντηση σε αναφορά της βουλευτού Ηλείας:
·     «Σχετικά με τη φημολογούμενη συγχώνευση των Πρωτοδικείων Αμαλιάδας και Ηλείας, σας πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου μας ενδεχόμενο συγχώνευσης των προαναφερόμενων Πρωτοδικείων»
·     Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης αποφάσισε την απόσπαση (λόγω αδειών και αυξημένων αναγκών) ενός (1) Πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, από τους δυο (2) που ζήτησε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αμαλιάδας και του ενός (1) Ειρηνοδίκη που είχε ζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων έως την 30-06-2015, ενώ δεν αναφέρεται απόφαση απόσπασης ενός (1) Ειρηνοδίκη που είχε ζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας. Το σχετικό Π.Δ. για τους δυο (2) πρωτοδίκες βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών.
Όσον αφορά το ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των δικαστικών ιδρυμάτων με το απαιτούμενο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, επισημαίνεται η Απάντηση που έχει δώσει το Υπουργείο ότι έχει ζητηθεί, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., η ενίσχυση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με 3 άτομα κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, και από 2 άτομα κατηγορίας ΠΕ και ΔΕ, για τα Ειρηνοδικεία Αμαλιάδας, Μυρτουντίων, Γαστούνης.
Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό καθεστώς των μνημονίων αφήνει υποστελεχωμένες όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν σχεδιάζει ουδεμία πρόσληψη με προσωπικό κατάλληλων προσόντων με σταθερές σχέσεις εργασίας και "χρησιμοποιεί" για τη μερική και καθυστερημένη στελέχωση των υπηρεσιών τους 1.350.000 ανέργους (που θεωρούνται "ωφελούμενοι") με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και περιορισμένου χρόνου εργασίας. Εν ολίγοις μόλις κάποιος μάθει την εργασία που καλείται να υλοποιήσει απολύεται χωρίς αποζημίωση και ξαναμένουν οι υπηρεσίες στο κενό. Είναι πολιτικά αδιανόητο από τη μία η συγκυβέρνηση να επικαλείται ότι σχεδιάζει την έξοδο από τα μνημόνια (εσωτερική υποτίμηση και δημοσιονομική συρρίκνωση) και από την άλλη να τα μετατρέπει σε καθεστώς σε κάθε πτυχή της δημόσιας λειτουργίας.
           Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την άμεση και επαρκή στελέχωση των δικαστικών ιδρυμάτων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων και δηλώνει ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της ποιότητας των θεσμικών λειτουργιών της πολιτείας.   


.