Έφη Γεωργοπούλου, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: «Απαντήσεις – κόλαφος των αρμόδιων Υπουργείων για τις τεράστιες ευθύνες της πρώην και νυν δημοτικής Αρχής του Πύργου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πύργου»

Αυτό προκύπτει από την Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) στην από 14/10/2014 Ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη σχετικά με την απώλεια ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναβάθμιση και λειτουργία του Δημοτικού κολυμβητηρίου Πύργου. Το ΥΠΕΚΑ επιβεβαιώνει την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» του ΕΣΠΑ  και αναφέρει ότι από τον Δικαιούχο του Έργου (Δήμος Πύργου) δεν έχει υποβληθεί από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα κάποιο στοιχείο σχετικά με την υλοποίηση κάποιου από τα 4 υποέργα που περιλαμβάνονται στην αρχική ένταξη της Πράξης. Επίσης, δεν υπάρχει νέο χρονοδιάγραμμα από τον Δικαιούχο του έργου για την αποπεράτωσή του. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει από 16-10-2014 με σχετικό έγγραφο ενημέρωση από το Δήμο Πύργου, ο οποίος δεν την έχει παράσχει.
 
 Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της Ηλείας ότι ο Δήμος Πύργου, ως Δικαιούχος, μαζί με την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ είχαν θέσει τα χρονοδιαγράμματα για την πορεία εξέλιξης των τεσσάρων υποέργων για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του ανοιχτού Κολυμβητηρίου Πύργου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτό, το οποίο είναι δημόσια αναρτημένο στον σύνδεσμο http://www.anaptyxi.gov.gr/Analytika2.aspx?mod=1&~, η ένταξη του έργου καθυστέρησε 1,5 χρόνο, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο του 2014 θα έπρεπε να είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις, ώστε τον Ιούνιο του 2015 να παραδοθεί στους Ήλειους πολίτες.
Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι όλο αυτό το διάστημα επιδεικνύεται προκλητική αδιαφορία από τις δημοτικές αρχές αφήνοντας από τη μια πλευρά τους πολίτες του Δήμου Πύργου χωρίς στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές και από την άλλη στερούν σημαντικότατα κονδύλια που προσφέρουν θέσεις εργασίας  και εισόδημα σε επαγγελματίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας που αγαπούν τον τόπο τους και διεκδικούν ένα μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής, ώστε να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα και να προσπαθήσουμε για την επανεκκίνηση των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου.


.