Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος συγχώνευσης των Πρωτοδικείων της Π.Ε. Ηλείας - Να παραμείνουν οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα

Ερώτηση κατέθεσαν προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την αποχή από 16/09/2014 του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας για τις ελλείψεις σε Δικαστές και Γραμματείς στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αμαλιάδος, αλλά και τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες του περιφερειακού τύπου της Ηλείας όπου αναφέρουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πολιτικής υποβάθμισης της Δικαιοσύνης στη Π.Ε Ηλείας με τη συγχώνευση των Πρωτοδικείων στην Ηλεία σε ένα.

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για την πλήρωση θέσεων δικαστικών λειτουργών (2 πρωτοδίκων και 2 ειρηνοδίκων) και ανάλογου αριθμού γραμματέων, ενόψει του νέου δικαστικού έτους για την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Γαστούνης, Μυρτουντίων. Γι’ αυτό το ζήτημα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει κατέλθει σε αποχή από τα καθήκοντά του από 16/9/2014. Στο πλαίσιο αυτό, ήτοι εάν υλοποιηθεί η συγχώνευση των Πρωτοδικείων, οι πολίτες σε πλήθος περιοχών της Π.Ε. Ηλείας που αφενός αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δυσθεώρητα έξοδα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αφετέρου θα καλούνται να καταβάλουν επιπλέον ποσά για τη μετάβασή τους, με αμφίβολη την εκδίκαση της υπόθεσής τους λόγω του φόρτου που θα έχει προκύψει».
Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί η συντομότερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα που έχει ενσκήψει στη στελέχωση του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και να μην προχωρήσει στη συγχώνευση των Πρωτοδικείων Ηλείας σε ένα η οποία πέραν όλων των άλλων θα οδηγήσει και στην επιβράδυνση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Επίσης ερώτηση κατέθεσαν προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Θανάσης Πετράκος, με αφορμή το με αρ. πρωτ. ΓρΔ/2325/31-07-2014 της ΔΕΗ Α.Ε., στο οποίο αναφέρεται ότι το κατάστημά της στην Αμαλιάδα μέχρι το τέλος του 2014 θα κλείσει και σύμφωνα με δημοσιεύματα στον περιφερειακό τύπο θα ανοίξει κέντρο μηχανογράφησης για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Η ΔΕΗ Α.Ε. αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο διογκώθηκε από το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των προσλήψεων 1 προς 5 που έχει δεσμευθεί η συγκυβέρνηση έναντι της τρόικας. Την ίδια περίοδο προωθείται ως μνημονιακή προτεραιότητα από τη συγκυβέρνηση η διαδικασία εκποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Α.Ε. βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, ενώ η αναπτυξιακή δυναμική της εταιρίας και το κοινωνικό της πρόσωπο υποβαθμίζονται με τις συνεχείς αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρίας για κλείσιμο στα τμήματα εμπορίας και διαφήμισης πλήθους παραρτημάτων στην Περιφέρεια. Επικείμενο λουκέτο ανακοινώθηκε πρόσφατα και για το κατάστημα στην πόλη της Αμαλιάδας. Σημειώνεται ότι ήδη η εξυπηρέτηση των πελατών έχει περιοριστεί σε μερικές μόνο ημέρες της εβδομάδας. Για τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας το κλείσιμο του καταστήματος στην Αμαλιάδα συνεπάγεται την στέρηση βασικών καταναλωτικών εξυπηρετήσεων που αφορούν τις υπηρεσίες πώλησης και εμπορίας. Σημειώνεται, ότι το Πανελλαδικό Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης «11770» δεν αποτελεί δωρεάν παροχή υπηρεσίας προς τους πελάτες της ΔΕΗ Α.Ε.» 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα ώστε να ενισχυθούν οι παροχές εξυπηρέτησης της ΔΕΗ Α.Ε. προς τους καταναλωτές και να μην αφεθεί ένας ολόκληρος καλλικρατικός δήμος με πάνω από 32.000 κατοίκους χωρίς τμήμα πωλήσεων και εμπορίας της εταιρίας.


.