Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στο πλευρό των αγροτών



     Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας  με επικεφαλής  τη βουλευτή  Ηλείας  Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη βρέθηκε την Πέμπτη 13-02-2014 στις κινητοποιήσεις των  αγροτών στον Πύργο Ηλείας.
 
      Η Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη απευθυνόμενη στους αγρότες, όπως και σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και παλεύει αταλάντευτα στηρίζοντας τα δίκαια  αιτήματά  τους μέσα κι έξω από τη Βουλή. Τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% στα τιμολόγια,  τα χαράτσια στα αγροτεμάχια και βοσκοτόπια αλλά και η φορολόγηση των κοινοτικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων οδηγούν σε αδιέξοδο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
   Αυτά τα μέτρα σε  συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις αυξήσεις του αγροτικού πετρελαίου, τα ακριβά εφόδια οδηγούν σε διάλυση του αγροτικού τομέα. Σήμερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο φαίνεται ακόμα πιο τραγική η έλλειψη  ρευστότητας και η απουσία αγροτικής πίστης με το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων, «εργαλείων» που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στο σχεδιασμό για τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών.  Με αυτές τις πολιτικές η υποτελής συγκυβέρνηση στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των αγροτών, στην απώλεια της μικρής ιδιοκτησίας και την συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια των «ολίγων».
Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων της Ηλειακής γης και γενικά της χώρας μας,  ο σωστός σχεδιασμός αγροτικής πολιτικής για στήριξη των προϊόντων θα μπορούσαν να αποτελέσουν  μοχλό ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
       Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα βασίζεται στην συνεισφορά του καθενός ανάλογα με τα εισοδήματα και τις ανάγκες του, δέσμευση την οποία θα υλοποιήσει όταν αναλάβει κυβερνητικό ρόλο.






.