Έφη Γεωργοπούλου : Να γίνουν άμεσοι έλεγχοι των υφιστάμενων υποδομών και να δοθεί βιώσιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου.



        Ερώτηση προς τρία αρμόδια Υπουργεία κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, για την ανάδειξη και επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου που έχει οξυνθεί με την πάροδο των ετών.
    Στην Ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:


    «Για 4η συνεχή χρονιά συστεγάζονται σε έντεκα (11) αίθουσες λυόμενων σε μια εκτός σχεδίου πόλης γηπεδική έκταση οκτώ (8) στρεμμάτων της κοινότητας Βυτινέικων του Δήμου Πύργου, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου.
   Τα λυόμενα όπου καθημερινά βρίσκονται εκεί μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται σε κακή κατάσταση και μπάζουν νερά. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω σχολικές μονάδες είναι οι μοναδικές αντίστοιχων αντικειμένων στο νομό Ηλείας και φιλοξενούν συνολικά περίπου 70 μαθητές. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι των εκπαιδευτικών μονάδων, υπάρχει σε ετήσια βάση συνεχώς αυξητική τάση του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών.
     Με βάση τον πίνακα που έχει αναρτήσει ο ΟΣΚ Α.Ε., το έργο με ονομασία «Ειδικό Τ.Ε.Ε. & Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου» είναι ανενεργό και δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την υλοποίησή του.
   Η ύπαρξη λίγων λυόμενων αιθουσών διαμορφώνει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα όσον αφορά την αυτοτέλεια που απαιτείται μεταξύ των εκπαιδευτικών μονάδων για την ομαλή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου.»
     Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν γνωρίζουν για ποιους λόγους έχει χαρακτηριστεί το έργο «Ειδικό Τ.Ε.Ε. & Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου»  ως ανενεργό και εάν σκοπεύουν να αποστείλουν άμεσα κλιμάκιο για τη διενέργεια του απαιτούμενου ελέγχου καταλληλότητας των εν λόγω λυόμενων αιθουσών, καθώς και αν θα προωθήσουν άμεσα την εγκατάσταση επιπλέον αιθουσών όπως προκύπτει από τις ανάγκες του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης, εάν έχουν υλοποιηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές για τον καθορισμό των απαιτούμενων χρήσεων γης για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στην υφιστάμενη γηπεδική έκταση και εάν είναι ενήμεροι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές και τους κινδύνους για την υγεία τους που πιθανότατα προκύπτουν από την εγκατάσταση στα λυόμενα. Ακόμη, εάν τους έχουν κατατεθεί ή έχουν διερευνήσει εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τον καθορισμό των απαιτούμενων χρήσεων γης σε γήπεδο εντός του σχεδίου πόλεως επί του οποίου δύναται να ανεγερθεί σχολική μονάδα για την κάλυψη των αναγκών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου και τέλος εάν σκοπεύουν να εγκρίνουν την απαραίτητη χορήγηση κονδυλίου για την ανέγερση του έργου  «Ειδικό Τ.Ε.Ε. & Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου» μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού ή Κοινοτικών Πόρων (βλ. ενδεικτικά Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-202


.