Έφη Γεωργοπούλου: Όχι στη συγκάλυψη των παράνομων ενεργειών των εργολαβικών συμφερόντων στο νομό Ηλείας.




         
  Απάντηση από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών κοινοποιήθηκε στη βουλευτή νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 09-01-2014 για την μεταφορά ογκόλιθων από την περιοχή των λουτρών Καϊάφα στην παραλία της Ζαχάρως.
         Κάνουμε γνωστό ότι στην   απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών επισυνάπτονται δύο έγγραφα: Ένα έγγραφο του Δήμου Ζαχάρως όπου αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος Δήμος ουδεμία ευθύνη έχει για τη ρίψη ογκόλιθων και ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη εργολαβία και ένα έγγραφο- αυτοψία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι υπήρχε εμφανής παρέμβαση στη βάση του βουνού και καταστροφή του πρανούς του λόφου και ζητάει από τον εργολάβο κ. Καράμπελα Θεόδωρο εντός 5 ημερών να υποβάλλει στην υπηρεσία τις απόψεις του και όλα τα σχετικά έγγραφα επί των διαπιστούμενων παραβάσεων.
       Στην απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι, μετά από την αυτοψία των αρμόδιων αρχών και την προανάκριση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συγκεκριμένου επιχειρηματία για εγκλήματα που στρέφονται κατά του περιβάλλοντος. Το εν λόγω Υπουργείο δηλώνει ότι δόθηκαν εκ νέου εντολές προς όλες τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας για τη διενέργεια ελέγχων καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.
       Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στην απάντησή του αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης διοίκησης είναι υποχρεωμένες και υπεύθυνες για τη λήψη μέτρων και επιβολή προστίμων και ότι για την τήρηση της νομοθεσίας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα αναφερόμενα στην εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη  που αφορά την περιοχή «Θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως-Λίμνη Καιάφα».
    Οι απαντήσεις που δόθηκαν καταρχήν επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν σοβαρότατες παρανομίες  και η ανάδειξη του θέματος από πολίτες αλλά και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε σημαντικά στο να μην υπάρξει συγκάλυψη των παράνομων ενεργειών  των εργολαβικών συμφερόντων στο νομό Ηλείας.




.