Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ΛΙΜΝΕΣ

12/11/2013



Της βουλευτού Νομού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Τα ξημερώματα σήμερα κορυφώθηκε η οργανωμένη καταστολή από τη μεριά της Κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους που αγωνίζονται στις «Λίμνες» στο Νομό Ηλείας, για να εμποδίσουν την μετατροπή του χώρου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αλφειό, σε μόνιμο σκουπιδότοπο για το μισό Νομό. 
Διμοιρίες των ΜΑΤ από την πόλη της Πάτρας απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμου Αλφειούσας Μακρισίων και αστυνομικές δυνάμεις έχουν προβεί σε προσαγωγές ατόμων για να συνεχιστεί «ανεμπόδιστα» η διέλευση των απορριμματοφόρων.
Η καταστολή της Κυβέρνησης κορυφώνεται μέρα με τη μέρα.
Η αναντιστοιχία επικοινωνίας κυβέρνησης και λαϊκού αισθήματος εκφράζεται πλέον από τα κορυφαία κεντρικά πολιτικά ζητήματα της χώρας μέχρι και τα τοπικά.
Επιβάλλουν την ίδια κατασταλτική πολιτική των προσαγωγών, εκβιασμών, συλλήψεων όπως και στην περίπτωση της Χωματερής στην Κερατέα, της εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική βαπτίζοντας όλη την τοπική κοινωνία και όσους συμπαραστέκονται σε αυτή τρομοκράτες. Αντιμετωπίζουν πλέον όλους τους πολίτες από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο ως εχθρούς. Τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπούν τους πιέζουν και αυτοί ως εκπρόσωποι τους βάζουν τις δυνάμεις προστασίας του Πολίτη να συλλαμβάνουν και να απειλούν τους ίδιους τους Πολίτες.
Πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Πύργου με μηνυτήρια αναφορά ζήτησε τη σύλληψη των κατοίκων που αγωνίζονται στις «Λίμνες» για προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος. Τρεις κάτοικοι τότε συνελήφθησαν, έμειναν κρατούμενοι όλη τη νύχτα και παραπέμφθηκαν σε δίκη γιατί, άσκησαν «παράνομη βία». Τις επόμενες ημέρες σχεδόν απήχθη από τις Αστυνομικές Αρχές μέσα στη νύχτα κάτοικος που βρισκόταν σε άλλο χώρο από την περιοχή που θέλουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή να συνεχίζει να λειτουργεί ως σκουπιδότοπος.
Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές στάθηκαν ανίκανες να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για παύση λειτουργίας και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ εδώ και δεκαετίες και κάθε φορά που η κατάσταση οξύνεται καταφεύγουν σε δήθεν «προσωρινές» λύσεις, εκβιάζοντας τους κατοίκους με το πρόσχημα «έκτακτης ανάγκης».
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τις βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη και Ηρώ Διώτη (Συντονίστρια της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ)  και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους στις «Λίμνες», συνομίλησαν μαζί τους και διαπίστωσαν, το μέγεθος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην περιοχή.
Δεν έχουμε δει ακόμα τη συμπαράστασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που οφείλει να δείξει ανάλογη ευαισθησία για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Εκφράζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη στήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων των Μακρισίων, της Αλφειούσας και όλης της περιοχής. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Απαιτούμε την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής καθώς και την παύση κάθε ποινικής δίωξης.

Οι κοινωνικοί αγώνες πρέπει και θα γιγαντωθούν απέναντι στην αδικία, την υποβάθμιση της ζωής όλων μας και τον συνεχή περιορισμό της δημοκρατίας.


.