Δήλωση της βουλευτού Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για την σύσκεψη της 16ης Νοεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Πύργου

                Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16-11-2013 στο Δημαρχείο του Πύργου  για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην διαχείριση των σκουπιδιών των τριών Δήμων, διαπιστώθηκε το αδιέξοδο στη λύση του προβλήματος  αφού δεν παρουσιάστηκε  άλλη πρόταση από αυτή που μέχρι τώρα ήταν στον σχεδιασμό των τριών δημάρχων, δηλαδή να εναποθέσουν οι τρεις δήμοι τα σκουπίδια στις ΛΙΜΝΕΣ.
      Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού επεσήμανε την αδυναμία και την ανικανότητα αυτών που τόσα χρόνια διοικούν τους δήμους, κατήγγειλε   την αυταρχικότητα του Δημάρχου Πύργου,  ζήτησε να σταματήσουν  οι διώξεις και να αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον των αγωνιζομένων κατοίκων..
         Για άλλη μια φορά τόνισε ότι ο αγώνας των κατοίκων είναι ένας δίκαιος αγώνας για την υγεία τη δική τους και όλων μας, ένας δίκαιος  αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος. Επεσήμανε ότι απόδειξη για το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται  είναι  η αυτοψία  των  Ελεγκτών  Περιβάλλοντος καθώς και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που υπήρξε καταπέλτης. Υποστήριξε  ότι ο αγώνας των κατοίκων   είναι μια συνειδητή αντίσταση και  σε καμία περίπτωση δεν είναι υποκινούμενη, όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν, και ότι καμία «σφυρίχτρα» δεν μπορεί να υποστείλει τον αγώνα τους. Κατέστησε δε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συνεργός  στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στις ΛΙΜΝΕΣ.
   Η βουλευτής ζήτησε να υπάρξει  εναλλακτική πρόταση, έξω από τις ΛΙΜΝΕΣ, να είναι επιστημονικά  τεκμηριωμένη  με συγκεκριμένες δεσμεύσεις,   να την  καταθέσουν επισήμως και να υλοποιηθεί κατόπιν διαβούλευσης των ενδιαφερομένων.
    Η δημοσιευθείσα δήλωση του δημάρχου  Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλου ότι «…μπορεί να βρεθεί άμεση λύση στο σημερινό πρόβλημα…» είναι εκ του πονηρού, προκαλεί έκπληξη, έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των κατοίκων των τριών δήμων, επαυξάνει την αναξιοπιστία του και δικαιώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλει να παραιτηθεί.




.