Το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί σε διάλυση την Παιδεία στην Ηλεία

                                                                                                                                            22/11/2013
 της βουλευτού  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Απάντηση  δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ερώτηση που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο δύο (2) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Κουράκης, για την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών που καταγράφονται στα σχολεία του Νομού Ηλείας.
   Η απάντηση που δόθηκε δυστυχώς επιβεβαιώνει περίτρανα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο επιδιώκει την διάλυση των Δημόσιων Παροχών και Λειτουργιών.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός για το ζήτημα του Προγραμματισμού μόνιμου διορισμού εκπαιδευτικού προσωπικού στην Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απάντησε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις). Με απλά λόγια δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για σχεδιασμό από το αρμόδιο Υπουργείο με βάση τις τρέχουσες ανάγκες για την δημόσια Παιδεία στην πατρίδα μας αλλά απλά τοποθετούν το εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει με την Τρόικα. Δεν χρειάζονται καν νέα μέτρα που βέβαια θα φέρουν σύντομα στη Βουλή, γιατί αυτά που έχουν ήδη υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτάνουν και περισσεύουν για την συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας τα επόμενα χρόνια.
Για το τρέχον σχολικό έτος ανέφερε ότι έχουν προσληφθεί πανελλαδικά 399 προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου, εκ των οποίων έχουν δοθεί μόνο 3 για τις περιοχές ευθύνης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας.
Για τα λειτουργικά κενά στα Μουσικά Σχολεία με μόνιμο διδακτικό προσωπικό ο Υπουργός μεταξύ άλλων απάντησε ότι στους 3 Άξονες Προτεραιότητας (ΑΠ1, ΑΠ2 και ΑΠ3) θα προσληφθούν 724 εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι), οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των Μουσικών Σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014.
Είναι πραγματικά αδιανόητο να θεωρείται λογικό και να κοινοποιείται ως απάντηση από μεριάς του Υπουργείου Παιδείας ότι θα προσληφθούν καθηγητές που πάλι δεν θα επαρκούν για την κάλυψη αναγκών μίας σχολικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες.









.