Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών

Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνεταίρων του, του ανεκδιήγητου Βενιζέλου και του θλιβερού Κουβέλη, καταργεί για τέταρτη φορά το δικαίωμα της απεργίας. Οι υπάλληλοι της τρόικας, μετά τους εργαζομένους των ΟΤΑ, των αστικών συγκοινωνιών, μετά τους ναυτεργάτες, προχώρησαν σε πολιτική επιστράτευση των καθηγητών και μάλιστα πριν κηρυχθεί η απεργία! Τσαλαπατούν για άλλη μια φορά το Σύνταγμα, που έχουν πια μετατρέψει σε κουρελόχαρτο.

Είναι ολοφάνερο ότι η ανελέητη συκοφάντηση των καθηγητών που έχουν εξαπολύσει τα ελεγχόμενα μνημονιακά ΜΜΕ και οι «τρομοκράτες στα δελτία των 8» πέφτει στο κενό. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν λειτουργεί. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η συγκυβέρνηση προσπαθεί κάθε φορά να στρέψει την κοινωνία εναντίον όποιου τολμά να σηκώσει κεφάλι.

Τα ψέματα της κυβέρνησης και των τηλεοπτικών παπαγάλων της δεν θα περάσουν. Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια, η εφαρμογή του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, η αξιολόγηση με τη μορφή τιμωρίας και μισθολογικής καθήλωσης, οι νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και η δημιουργία τμημάτων με 30 και περισσότερους μαθητές, η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και οι χιλιάδες απολύσεις είναι τα βασικά σημεία της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, στα οποία αντιστέκεται ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην εργασία. Καλούμε τους πολίτες του νομού μας και όλους τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, να δημιουργήσουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα ανατρέψει την κυβέρνηση της βαρβαρότητας.

Η νομαρχιακή επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.