Ένας ακόμα στόχος με πολλαπλά θύματα

 Ένας ακόμα στόχος με πολλαπλά θύματα

  Έναν ακόμα θύμα- στόχο στο δρόμο για την υλοποίηση του θεάρεστου έργου της βρήκε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά επέλεξε να βάλει «τάξη» στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προφανώς βασικό εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Μιλούν για την εκπαίδευση και την δήθεν αναβάθμισή της τη στιγμή που συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για τους νέους τη στιγμή που έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανεργίας και επισφάλειας. Προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται για τον πόνο των μαθητών σε ένα σχολείο που λειτουργεί με ρυθμούς εξεταστικού κέντρου αναγκάζοντας τους μαθητές να ζουν μία δυσβάσταχτη καθημερινότητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Για να το καταφέρουν αυτό ξέρουν πως πρέπει να μας φέρουν τον ένα απέναντι από τον άλλο, ισχυρίζονται πως για όλα υπεύθυνοι είναι οι «τεμπέληδες καθηγητές» που εργάζονται σε ένα σχολείο που το έχουν καταδικάσει στην παρακμή. Τους έχουμε μάθει όμως πλέον, ξέρουμε πως δεν έχουν κανένα φραγμό να οδηγήσουν την κοινωνία στον κανιβαλισμό αφού με αυτόν τρόπο μόνο μπορούν να επιβάλλονται, ξέρουμε επίσης πως για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να είμαστε μαζί με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα στην καθημερινότητα μας.
Τους απαντάμε πως δεν τρομοκρατούμαστε από τους χουντικούς νόμους που επιστρατεύουν και πως θα σταθούμε στο πλευρό των καθηγητών γιατί κατανοούμε πως δίνουν έναν αγώνα για το αύριο της εκπαίδευσης και για το δικό μας μέλλον. Θα παλέψουμε μαζί τους για να μην γίνουμε εμείς τα πολλαπλά θύματα της πολιτικής τους.

 Nέες-Νέοι ΣΥΡΙΖΑ


.