Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη  βουλευτής N. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
Οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών του Πύργου παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον!


            Πλέον είναι πιο σαφές από ποτέ πως οι εκπρόσωποι της τρικομματικής συγκυβέρνησης ψεύδονται ασυστόλως ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις τους. Την ίδια στιγμή που τοπικοί παράγοντες της Ηλείας, οι οποίοι δουλοπρεπώς υπηρετούν τη μνημονιακή συγκυβέρνηση,  από τη μια διεκδικούν τη μοναδικότητα προώθησης της αποζημίωσης των εμπόρων πλημμυροπαθών της πόλης του Πύργου και από την άλλη   διαρρέουν στον τοπικό Τύπο ότι έχει υπογραφεί  η διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών,  έρχεται ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών να τους διαψεύσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.


            Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών  με ημερομηνία 7-5-2013 στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  σχετικά με την τεράστια καθυστέρηση για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών στον Πύργο,  έχει ως εξής: «Η επιχορήγηση, η οποία συνίσταται στο 30% της εκτιμηθείσας ζημίας καταβάλλεται στους δικαιούχους μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα μετά τη συγχώνευση της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Απόφαση που αφορά την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2012 στο Νομό Ηλείας βαίνει προς έκδοση».
             Καλό είναι επίσης οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες να πάψουν   να διαμαρτύρονται υποκριτικά  για την άρση των εγγυήσεων του Δημοσίου για τα δάνεια των επιχειρηματιών  του  πυρόπληκτου νομού μας, που ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Δεν γνωρίζουν ότι την ψήφισαν «με πλήρη συνείδηση και ονομαστικά» και οι πέντε βουλευτές του νομού μας που στηρίζουν την αντιλαϊκή μνημονιακή   Συγκυβέρνηση;


.