Η συγκυβέρνηση «εκτελεί» τη δημόσια υγεία

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαλύει ολοσχερώς το δημόσιο σύστημα υγείας και στο νομό μας. Η πολυδιαφημισμένη ενοποίηση των οργανισμών των τριών υγειονομικών μονάδων του νομού με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, αντί να λύνει τα προβλήματα των υγειονομικών υπηρεσιών, τα χειροτερεύει.

Η «ενοποίηση» είναι το πρόσχημα για να αποδυναμωθούν τα άλλα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να «μπαλωθεί» η σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου.

Η αρχή έγινε με το ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας που το έθεσαν σε καθεστώς περιορισμένης εφημέρευσης, απόφαση που απετράπη λόγω της γενικής κατακραυγής της τοπικής κοινωνίας αλλά και τη σθεναρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της ιστορικής πόλης, έπειτα και από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου, εξακολουθεί να μετακινεί ιατρούς από άλλα ΚΥ (Γαστούνης, Ζαχάρως, Βάρδας, Κρεστένων) αλλά και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται, να μην εφημερεύουν με ασφάλεια και οι πολίτες να στερούνται υγειονομικών υπηρεσιών στον τόπο τους, όντες αναγκασμένοι να μετακινούνται όλοι στο Νοσοκομείο Πύργου με όποιο κόστος. Αυτή η πολιτική θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, που έχει οδηγήσει το λαό μας στη φτωχοποίηση, στην ανασφάλεια και στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, καταστρέφει ολοσχερώς το δημόσιο σύστημα υγείας.

Απαιτούμε:

·         Να γίνουν έγκαιρα προσλήψεις επικουρικών ιατρών στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής προκειμένου η εφημέρευσή τους να είναι ασφαλής.

·         Να δρομολογηθούν άμεσα οι προκηρύξεις των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών με βάση τον Οργανισμό του Νοσοκομείου αλλά και τα δεδομένα κίνησης ασθενών.

·         Όλες οι υγειονομικές μονάδες της Ηλείας να λειτουργούν όλο το 24ωρο με ασφάλεια για κάθε ασθενή πολίτη.

Η υλοποίηση αυτών των αυτονόητων απαιτήσεων της κοινωνίας θα γίνει με μια προϋπόθεση. Την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας


.