ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ EΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μετά το  σχέδιο «Αθηνά 3” ήρθε επιτέλους η ώρα για το “Αθηνά – ΤΕΛΟΣ

Έντονα είναι πλέον τα σημάδια κατάρρευσης του σχεδίου “Αθηνά” αλλά και των εμπνευστών του, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις της κοινωνίας.
Δεν έχουν τέλος οι διορθωτικές κινήσεις αυτών που ανέθεσαν στους ιδιοκτήτες ενός ιδιωτικού κολεγίου να συντάξουν τον «χάρτη» της ανώτατης παιδείας  για να επιβληθεί το σχέδιο «Αθηνά».


Λίγες ημέρες μετά το «Αθηνά 1» έφεραν το «Αθηνά 2» αποδεικνύοντας το αυτονόητο, ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά μόνο με τα κριτήρια που τους επιβάλλουν τα μνημόνια που υπέγραψαν, γι΄ αυτό και μπορούν να κάνουν ανακατατάξεις ανάλογα με τις κοινωνικές πιέσεις που έχουν δεχθεί, αλλού περισσότερες αλλού λιγότερες. 

Σήμερα το Υπουργείο δίνει υποσχέσεις για μη συγχώνευση και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προαναγγέλλοντας το «Αθηνά 3» ! 
Πριν λίγες ημέρες αναγκάστηκαν κόντρα στους αρχικούς τους σχεδιασμούς  να βάλουν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του «Αθηνά».

Η σημερινή περικύκλωση του Υπουργείου μπορεί να στείλει το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας εκεί από πού ήρθε.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών, του συνόλου της εκπαιδευτικής και αυτοδιοικητικής κοινότητας, όλης της κοινωνίας αν χρειαστεί, θα δώσουν στη Κυβέρνηση και το σχέδιο της το τέλος που είχε η απόπειρα  της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, του άρθρου που εγγυάται τη δωρεάν δημόσια παιδεία.  


14/3/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


.