Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αρχ. Ολυμπίας

Στη χθεσινή συνεδρίαση (14/3/2013) του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας, συζητήθηκε η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, καθώς οι γιατροί του υποχρεούνται να προσαρμόσουν το πρόγραμμα εφημεριών και αυτές να πραγματοποιούνται στο Γ.Ν. Πύργου. 
Η Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

============================================= 
Την υποβάθμιση του Κ.Υ Αρχαίας Ολυμπίας αποφάσισε, κατ' ουσίαν,  η Δ/νση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ενοποιημένου πλέον Οργανισμού των Νοσοκομείων του Ν. Ηλείας, με εντολή που στάλθηκε στις 13/3/2013, σύμφωνα με την οποία, αυτό, κατά τις ημερομηνίες 14,16,17,19,21,23,25,27,29 και 31/3/2013 δεν θα εφημερεύει.
Με αφορμή την ως άνω απόφαση και καθώς οι Ιατροί Γενικής Ιατρικής του Κ.Υ. θα προσαρμόσουν τις εφημερίες τους ώστε αυτές να εκτελεστούν στο Γ.Ν. Πύργου, η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες αυτής της απόφασης για τους πολίτες αλλά και τον κόσμο του Δήμου στο σύνολό του και θέλοντας να εκφράσει και να αναδείξει το πρόβλημα, επισημαίνει τα ακόλουθα:
  • Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις εξελίξεις
  • Επιβάλλεται να σταματήσουν οι «αυθαίρετες» μετακινήσεις προς το Γ.Ν. Πύργου
  • Οφείλεται στους πολίτες να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα Κ.Υ. και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού
  • Η πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει  πλήρως τις υποχρεώσεις της για την Π.Φ.Υ και στον τομέα Πρόληψης
 Με βάση αυτές τις επισημάνσεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την άμεση λήψη απόφασης από την 6η Υ.Π.Ε αναφορικά προς το συγκεκριμένο θέμα, καθώς αν ισχύσει η απόφαση της Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας,  αυτό θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο του Κ.Υ.
  • Τη λήψη απόφασης από το Δ.Σ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που να προκαλέσει ανάκλησης της εντολής της Δ/νσης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Πύργου
 
Το Κ.Υ. της Αρχαίας Ολυμπίας δεν εξυπηρετεί απλώς τους πολίτες του Δήμου, δεν καλύπτει απλώς τις ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Ιατρικής Περίθαλψης, αλλά καλύπτει και ανάγκες εξαιτίας της ιδιαίτερης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στον τόπο. Με την υποβάθμισή του, υπάρχει ο κίνδυνος  να μείνει ολόκληρος ο Δήμος υγειονομικά ακάλυπτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία! Για τον καθένα από μας, για τα ΠΑΙΔΙΑ μας, τους γονείς μας, τους συμπολίτες μας!
·        Η Υγεία δεν είναι Εμπόρευμα, ο Ασθενής δεν είναι Πελάτης
·        Η Υγεία δεν μπορεί παρά να είναι Δημόσια και Δωρεάν για όλους

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρχαίας Ολυμπίας

 






--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.