ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΤΕΙ



                           Η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου-Κουβέλη συνεχίζει το έργο της ολοκληρωτικής  διάλυσης της κοινωνίας  σε συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου -Παπαδήμου. Στο όνομα των «διαρθρωτικών αλλαγών» και της δημοσιονομικής προσαρμογής των μνημονίων, πελεκά  καθημερινά τις  λαϊκές κατακτήσεις  και καταστέλλει βίαια κάθε προσπάθεια αντίστασης.
• Τα εργατικά δικαιώματα τσαλαπατήθηκαν.
• Η δημόσια δωρεάν υγεία αποψιλώνεται.
• Τα λιγοστά εισοδήματα του ελληνικού λαού βιαίως αφαιρούνται.
• Οι συντάξεις ψαλιδίζονται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται και όλα αυτά σε ένα έργο χωρίς τέλος.
Το σχέδιο συρρίκνωσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας σε συνέχεια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων  αλλάζει τώρα και  το  χάρτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εφαρμόζοντας ένα φτηνό σχέδιο περικοπών .  Δημιουργεί μια συγκεντρωτική διοικητική δομή, που θα διευκολύνει στο μέλλον  και άλλες συγχωνεύσεις τμημάτων. Ο εξορθολογισμός τους έχει μόνο νούμερα, όχι ανθρώπινες ζωές. Το σχέδιο Αθηνά ανοίγει το δρόμο για την  επόμενη φάση που περιλαμβάνει δίδακτρα στις σχολές και εμπορευματοποίηση της  παιδείας.
H κυβέρνηση Σαμαρά , εγκατέλειψε το όνομα «Καλλικράτης» που είχε δυσφημιστεί από τα ΜΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ότι... δεν επιτέλεσε το καθήκον του, και δίνει στη μεταρρύθμισή το όνομα «Αθηνά», συνώνυμο της σοφίας και της σύνεσης.  Έτσι καταργείται το ένα τμήμα ΤΕΙ στον Πύργο και εξαφανίζονται  από το χάρτη τα δυο τμήματα ΤΕΙ στην Αμαλιάδα.  Αλήθεια πόσα εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ;  Εν προκειμένω πόσα είναι αυτά που θα βάλει στον «κορβανά» της η κυβέρνηση για να «σώσει» τη χώρα;
 Η τυφλή υπακοή της κυβέρνησης στο παγκοσμίως αποδεκτό πλέον «αποτυχημένο μνημόνιο» καταργεί το δικαίωμα στην δωρεάν μόρφωση και του τελευταίου πολίτη, που είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους, γιατί η παιδεία είναι πολιτισμός. Το σχέδιο «ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ»  και όχι «ΑΘΗΝΑ», κόβει οτιδήποτε ενοχλεί, οτιδήποτε δίνει στο λαό δυνατότητα να μη χειραγωγείται.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών και πολιτευτών της συγκυβέρνησης όπως και οι οργισμένες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής δεν μας ξεγελούν. Ψήφισαν-στήριξαν τα μνημόνια και εξακολουθούν να στηρίζουν την ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης-Τρόικας. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν μπροστάρηδες στην κατάργηση των Γυμνασίων Αυγείου και Εφύρας και πληθώρας δημοτικών σχολείων με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές και τις τοπικές κοινωνίες. Φέρουν ακέραια την ευθύνη για  την υποβάθμιση  της πόλη μας.
 Όμως ευθύνονται ακόμα και γιατί μέχρι την ύστατη στιγμή καλλιεργούσαν κλίμα εφησυχασμού στην τοπική κοινωνία και χαρακτήριζαν γραφικούς όσους -ιδιαίτερα τους σπουδαστές-  που από καιρό  εξέφραζαν τις ανησυχίες τους. Το ίδιο έγινε με την Ολυμπία οδό, τον Σιδηρόδρομο  και ακολουθεί το Νοσοκομείο… Τώρα καλούν  σε συστράτευση και  κοινούς αγώνες. Να θυμηθούμε ακόμα και τις απειλές τους για «παραιτήσεις».  Αιδώς Αργείοι!  

Να αγωνιστούμε, μαζί με τη σπουδάζουσα νεολαία και την τοπική κοινωνία, ενάντια στα σχέδια των «εκτελεστών» της Τρόικας.
Να μην περάσει καμία συγχώνευση – κατάργηση των ΤΕΙ σε Αμαλιάδα και Πύργο, στο όνομα του «δήθεν» εξορθολογισμού.
Μηδενική ανοχή στην εφαρμογή του μνημονίου!


 Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  ΗΛΙΔΑΣ



.