Διαλύουν και την Επιθεώρηση Εργασίας στην Ηλεία


Οι τρεις μνημονιακοί συνεταίροι συνεχίζουν ακάθεκτοι την απάνθρωπη κατεδάφιση κάθε δημόσιας κοινωνικής δομής. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), το οποίο εκδιώκεται από την Ηλεία. Τονίζουμε ότι πρόκειται για τις Υπηρεσίες που αποτελούν καταφύγιο των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του εργατικού δικαίου στους χώρους εργασίας, στις εργασιακές σχέσεις (εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απολύσεις, εργατικές διαφορές, αποζημιώσεις κλπ) αλλά και για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στους χώρους εγασίας (πρόληψη εργασιακού κινδύνου, έρευνα εργατικών ατυχημάτων κλπ).

Ιδιαίτερα το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηλείας, με μόλις 3 επιθεωρητές, είναι επί 12 χρόνια πρώτο σε ελεγκτική απόδοση και με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά από κάθε άλλο αντίστοιχο Τμήμα στην επικράτεια. Η απόδοσή του ξεπερνά κατά πολύ τους στόχους που τίθενται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που τηρούνται κεντρικά στο Σ.ΕΠ.Ε.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους 18 μήνες, όπου είχε σχεδόν καταργηθεί κάθε δυνατότητα κίνησης των επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε. για διενέργεια ελέγχων, οι επιθεωρητές του ΤΤΥΕ Ηλείας συνέχισαν τους ελέγχους με δικά τους έξοδα σε όλη την έκταση του νομού.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι, αν τους αφήσουμε, τα αχόρταγα θηρία του νεοφιλελευθερισμού δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο σ' αυτή τη χώρα. Αλλά δεν θα τους αφήσουμε!

Η ανατροπή, το συντομότερο δυνατό, της τρικομματικής συγκυβέρνησης της αγοραίας υποταγής που εξευτελίζει τις ζωές μας, αποτελεί όρο επιβίωσης για τους πολίτες και τον τόπο.

 Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας




.