ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΔΟΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
     Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ)


     Και τα δύο πρόκειται να συμβούν όταν με περισσή ελαφρότητα το αρμόδιο Υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει σε κατάργηση  των αποκεντρωμένων Υπηρεσιών αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων   της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Η χρονική συγκυρία δεν ήταν τυχαία όταν και την παραμονή των Χριστουγέννων δικαιούχοι σεισμοπαθείς περίμεναν να εξυπηρετηθούν από τους υπαλλήλους του ΤΑΣ  Ηλείας  για σεισμόπληκτα δάνεια από το πενιχρό κονδύλι που έφτασε  τις προηγούμενες μέρες για την Ηλεία. Οι υπάλληλοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεν προέβησαν σε κινητοποιήσεις ή απεργία . Ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ασαφής για την τύχη εκατοντάδων εργαζομένων σε όλη της Ελλάδα οι οποίοι βρίσκονται στην κυριολεξία σε καθεστώς ομηρίας.
    Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη σε συνάντηση που είχε στις 24-12-2012  με τους εργαζομένους στο ΤΑΣ Ηλείας τόνισε ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι εξαιρετικά
σημαντικές για την περιοχή μας καθώς αποτελούν την μόνη δομή Πολιτικής Προστασίας  απέναντι σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και είναι στελεχωμένες από εξαιρετικά έμπειρο προσωπικό.
        Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για να υπερασπιστεί τα εργασιακά τους δικαιώματα και το συμφέρον του πολίτη και του τόπου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει απερίφραστα πως η Δυτική Πελοπόννησος, η πλέον σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης,  έχει ανάγκη από αποκεντρωμένες δομές  υποστήριξης του πληθυσμού της και κάθε άλλη σκέψη κινδυνεύει να πληρωθεί με ακριβό τίμημα στο μέλλον.
       Επίσης αναφέρθηκε ότι περισσεύει η υποκρισία των βουλευτών της τρικομματικής συγκυβέρνησης  που τώρα δηλώνουν την αντίθεσή τους σ' αυτήν την εξέλιξη αλλά είναι οι ίδιοι που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο που άνοιξε τον ασκό του Aιόλου στην «κινητικότητα», τη «διαθεσιμότητα», τη μείωση του Δημόσιου τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και τη διάλυση του επιτελικού σχεδιασμού της πολιτείας      Η κοινωνική μέριμνα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, η υλοποίηση των Δημοσίων έργων, η διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ δεν μπορεί παρά να σχεδιάζεται από την κεντρική διοίκηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου κι όχι  να  εκχωρείται η υλοποίησή τους  στα ιδιωτικά συμφέροντα..
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



.