ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α ΚΑΙ Τ.Α.Π ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                      
Επίσκεψη τη Δευτέρα 26-11-2012 πραγματοποίησαν στα γραφεία του Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων-στον Πύργο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και ο Γραμματέας της Ν. Ε. Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους των εργαζομένων και του προϊστάμενου κ. Πάνου Βεργέτη για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα, όπως και πλήθος άλλοι υπάλληλοι σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-16.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίστηκε η αναγκαιότητα κοινών αγώνων με όλους τους εργαζόμενους, όπως επίσης και ότι κανείς πλέον δεν μπορεί από τώρα και στο εξής να θεωρεί σίγουρη ή δεδομένη τη θέση του. Σήμερα βρήκαν αυτό το σενάριο για να πλήξουν τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, αύριο θα πάρει σειρά άλλη κατηγορία, μέχρι να φτάσουν το επιβεβλημένο, από την Τρόικα, νούμερο των 150.000 απολύσεων!
Οι όροι όπως «κινητικότητα» και « διαθεσιμότητα» χρησιμοποιούνται προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «απόλυση», γιατί αυτός είναι ο τελικός στόχος τους. Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, όχι των υπεράριθμων αλλά του ήδη μειωμένου προσωπικού των Υπηρεσιών, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους ενώ καταδικάζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε πλήρη εξαθλίωση.
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σαν να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, με τον εκβιαστικό τους χαρακτήρα, έρχονται να συμπληρώσουν το αντιδημοκρατικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η τρικοματική κυβέρνηση, που ψηφίζει νόμους, σε ένα μόνο άρθρο, για να αποφύγει τις διαρροές και να συσκοτίσει με ασάφειες ποιοι ακριβώς υπάλληλοι περιλαμβάνονται στις επερχόμενες απολύσεις. Η προχειρότητα τέτοιων νομοθετημάτων ενισχύεται και από το γεγονός ότι, αντί πρώτα να εντοπιστούν τα κενά και να γίνουν μετακινήσεις από το όποιο πλεονάζον προσωπικό, προτιμήθηκε να τεθούν όλοι σε καθεστώς ομηρίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι «όμηροι στη διαθεσιμότητα».
Γιατί το κράτος προτιμάει να πληρώνει το 75% των αποδοχών αυτών των υπαλλήλων για ένα χρόνο αντί να απασχοληθούν άμεσα σε κενές θέσεις υπηρεσιών της περιοχής τους; Μήπως το διακύβευμα δεν είναι ο έστω και μικρής κλίμακας εξορθολογισμός ή η εξοικονόμηση χρημάτων αλλά η με κάθε τρόπο απόλυση ήδη πολύτιμων για τις Υπηρεσίες υπαλλήλων; Αυτές οι ενέργειες είναι και ύποπτες και δόλιες.
Τέλος, τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει, με τους αγώνες τους, να ακυρώσουν στην πράξη τα νέα μέτρα.
Ανάλογη συνάντηση για το θέμα της «κινητικότητας» των υπαλλήλων είχε πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πύργου και ΟΤΑ Ν. Ηλείας.

Πύργος 28/11/2012


.