ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ





Καθώς  η κρίση βαθαίνει στη χώρα, με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να είναι άνεργο και το υπόλοιπο να έχει χάσει την αγοραστική του δύναμη, είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε λύσεις στον επισιτισμό του κόσμου, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πρέπει λοιπόν όλοι να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια σε μακροχρόνια βάση, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής , την αξιοπρεπή τιμή πώλησης από τους αγρότες , την απευθείας πώληση των προϊόντων τους ώστε να μπορούμε με λιγότερα χρήματα να αγοράζουμε τα αναγκαία.
Μία από τις προσπάθειες είναι και το δίκτυο ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Το δίκτυο χωρίς μεσάζοντες είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της κίνησης για φτηνή πατάτα. Σε συνάντηση στις 15/9/2012 στην Κατερίνη περίπου 40 ομάδες από όλη την Ελλάδα θέσαμε τις βάσεις του δικτύου και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας.
Σκοπός του δικτύου είναι η σχετική εξάλειψη των μεσαζόντων και η απευθείας συναλλαγή του παραγωγού με τον καταναλωτή. Οι ομάδες του δικτύου, που λειτουργούν σε εθελοντική βάση, βοηθούν στην οργάνωση των παραγωγών και των καταναλωτών, στην ψηφιακή παραγγελία των προϊόντων και στη βοήθεια για τη διάθεσή τους στους καταναλωτές.
Στην Ηλεία υπάρχει η ομάδα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανταλλακτικού εμπορίου, η οποία οργανώνει κατά πρώτο τους αγρότες και γενικότερα τους παραγωγούς και κατά δεύτερο τους καταναλωτές.
Είναι απολύτως απαραίτητη η βοήθεια και η συνεργασία όλων των πολιτών αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία.  Καλούμε τους παραγωγούς να μας ενημερώνουν για προϊόντα που διαθέτουν. Πρέπει να γνωρίζουμε στο περίπου ποσότητα, ημερομηνία διάθεσης και ενδεικτική τιμή.
Καλούμε τους καταναλωτές να μας ενημερώνουν κατ΄ αρχή αν ενδιαφέρονται και για ποια προϊόντα, ώστε να ψάξουμε για παραγωγούς.
Αυτό  μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Στα τηλέφωνα ( Πάνος ) 2621020571 (9 πμ – 14 μμ) και 6932452111 , Κυριάκος 6932738544 , Δώρα 6937454890.  Στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (email) d_kanellop@yahoo.gr και motolep@otenet.gr.  Επίσης μέσω της ιστοσελίδας www.iliako.net.  Ειδικά στον Πύργο θα μας βρείτε και τα απογεύματα στο πολιτιστικό κέντρο Δεξαμενής.


.