Αλέξης Τσίπρας: Θα ξελασπώσουμε τον τόπο, θα ξελασπώσουμε το μέλλον

 
 04/10/2012
Συγγραφέας: left.gr
"Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος του λαού και πρέπει πριν να είναι αργά για τη χώρα και το λαό, να φύγετε. Να φύγετε όσο το γρηγορότερο. Σε ό,τι περνά το χέρι μας, με βάση το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλλαγεί ο τόπος από αυτή τη βρωμιά. Θα ξελασπώσουμε τον τόπο, θα ξελασπώσουμε το μέλλον"





Βαρύ κατηγορώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έκανε λόγο για πράσινη και γαλάζια ομερτά σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει "ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο: από τη μία βρίσκεται το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα, στην άλλη η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες τύπου Καρούζου και στην άλλη τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος".


Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Τον κατηγόρησε πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση δεν βρήκε ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών τότε, ούτε μια φράση να απαντήσει.

 «Γι' αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά πετάχθηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον». Δείτε το σχετικό βίντεο ένα χρόνο πριν: 


         
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ και διερωτήθηκε «αν έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά» για να πει προς τους βουλευτές πως αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει «γαλάζια ομερτά» να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.
        
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό πως δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη. Μάλιστα είπε πως ο χρόνος της τελειώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση να βουλιάξει και η χώρα.
«Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων, που θα βάλει ταφόπλακα στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε. Είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο», τόνισε ο κ. Τσιπρας και καταλήγοντας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του Συνάγματος, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

     

Παρακολουθήστε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής
Διαβάστε σχετικά:

Στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά



.