ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για 3η φορά το τελευταίο δεκαήμερο, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πύργου, για να εκφράσει την ανησυχία μας για την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κοινωνικής φροντίδας.
Χθες, μαζί με τους διαμαρτυρόμενους νεφροπαθείς, τους συγγενείς τους, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας, αλλά και την αγωνία μας για τη διαρκή επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας.
Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, τα φαρμακεία κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους, στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν υλικά, ενώ γιατροί και εργαζόμενοι απεργούν και προχωρούν σε επισχέσεις για τις περικοπές στους μισθούς τους, τις απλήρωτες εφημερίες και τις πρόσθετες αμοιβές, την ίδια ώρα έρχεται και το εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού προς τα νοσοκομεία, για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης ότι το ΕΣΥ καταρρέει.
Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι, τι θα μείνει όρθιο αν συνεχιστεί η μνημονιακή
πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σήμερα επιβάλλεται να αντιληφθούμε όλοι ότι χωρίς παλλαϊκό μέτωπο απ’ τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς, με στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας και την απαίτηση για γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ απ’ το κράτος, αύριο δεν θα υπάρχουν παροχές για κανένα πολίτη.
Οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις και οι εκρήξεις, από μόνες τους, δε μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Απαιτείται σχέδιο δράσεων καθολικών, γενικευμένων και με σαφή πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της υγείας, τα συνδικάτα και όλοι οι κοινωνικοί φορείς.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο κόσμος που εκπροσωπούν θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει, για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, πράγμα δύσκολο σήμερα για τους πολλούς, άρα θα οδηγηθεί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας σε βιολογική εξόντωση.
Η απάντησή μας σ’ αυτή την ανθυγιεινή επίθεση συγκυβέρνησης, τρόικας και κατεστημένου, πρέπει να είναι η καθολική, μαχητική μας συμμετοχή σ’ όλες τις κινητοποιήσεις, με στόχο να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΥΡΓΟΥ


.