Kάλεσμα από τα πρωτοβάθμια σωματεία Ηλείας για την απεργία της Τετάρτης 26/9

Δυόμιση χρόνια μετά την έλευση του Δ.Ν.Τ και η χώρα υφίσταται μια πραγματική κοινωνική καταστροφή: η αγοραστική δύναμη του βασικού μισθού έχει φτάσει στο επίπεδο του 1978,
η πραγματική ανεργία στο  30%, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μένουν απλήρωτοι και ετοιμάζονται να μπούν στις λίστες των ανέργων, οι επαγγελματίες αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους, σχολεία- νοσοκομεία κλείνουν, μαθητές λιποθυμούν  λόγω υποσιτισμού, ασθενείς δεν έχουν να πάρουν φάρμακα και για μια ολόκληρη γενιά η μετανάστευση δείχνει μονόδρομος.

Οι «κυβερνητικοί σωτήρες» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  δίνουν εξετάσεις πλήρους υποταγής στην Ε.Ε και το ΔΝΤ για την αποκατάσταση υποτίθεται της περιβόητης «αξιοπιστίας της χώρας» εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, και προετοιμάζουν τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η
κοινωνία και η χώρα μας. Ετοιμάζονται να εφαρμόσουν το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,6 δις ευρώ που στο τέλος θα φτάσει  τα 20 δις ευρώ! Σε αυτό περιλαμβάνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή  σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Νέα μείωση  μισθών, κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου & 14ου μισθού, μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του εφάπαξ, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, νέοι δυσβάστακτοι φόροι, χαράτσια, μειώσεις αποζημιώσεων, κατάργηση ωραρίου, συνταξιοδότηση στα 67 έτη, περικοπή των δαπανών για την υγεία, κατάργηση- συγχώνευση υπηρεσιών και μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης.

Η πολιτική αυτή δε δημιουργεί μόνο ανέργους και φτωχούς, αλλά διαλύει και κάθε έννοια κοινωνικού αγαθού. Η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Πρόνοια, ο Πολιτισμός είτε θεωρούνται άχρηστες δαπάνες, είτε πρέπει να γίνουν πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Γι αυτό και ετοιμάζουν  ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών (νερό, ενέργεια κ.λπ.) μέσω «των αποκρατικοποιήσεων» των ΔΕΚΟ και  της δημόσιας περιουσίας.

Μπροστά σε αυτή την καταιγίδα που σαρώνει κάθε  λαϊκή οικογένεια οφείλουμε όλοι  μας να αντισταθούμε οργανώνοντας την δράση μας το επόμενο διάστημα. Σε κάθε χώρο συγκέντρωσης, σε κάθε χώρο δουλειάς οφείλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της κοινής δράσης για να αποτρέψουμε την εξαθλίωση των πολιτών και τη λεηλασία της κοινωνίας.

•    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
•    ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
•    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
•    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
•    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
•    ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
•    ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Μαζική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη  26/9/12
Συγκέντρωση στις 11:00π.μ στη Νομαρχία
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
 στις 10:00π.μ στο 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓOY

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ -ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΛΕΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ.


.