Δράση ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στην αγροτική τράπεζα Πύργου






Δελτίο τύπου

 

Πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας με την παρουσία της βουλευτού  Έφης Γεωργοπούλου, του Μάκη Μπαλαούρα, πρώην μέλους της ΟΤΟΕ, και πολλών στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκε τα τραπεζικά καταστήματα της πόλης του Πύργου και κατήγγειλε το εθνικό έγκλημα της δωρεάν παραχώρησης του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτό είναι το άθλιο πραξικόπημα της κυβέρνησης οπερέτας των τριών, που χαρίζουν στους κομματικούς τους φίλους μια ιστορική τράπεζα, και μάλιστα κερδοφόρα, μέσα από σκοτεινές διαδικασίες και με όργανα τους εγκάθετους της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αφού πρώτα τη διαχώρισαν σε «καλή» και «κακή», ώστε το μέγα φιλέτο να χαριστεί στα γνωστά συμφέροντα που κυριαρχούν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αποτελεί τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, που συντελέσθηκε στο σκοτάδι και το παρασκήνιο, να ενσωματωθεί η Α.Τ.Ε. στην Πειραιώς χωρίς να καταβληθεί ως τίμημα ούτε ένα ευρώ, ενώ η Πειραιώς προσπορίζεται τζάμπα πολλά δισεκατομμύρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι σχετικές πράξεις μεταβίβασης προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν οι βρόμικες μεθοδεύσεις.

Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. κινδυνεύουν άμεσα όχι μόνο δεκάδες χιλιάδες αγρότες δανειολήπτες και η γη τους, αλλά και χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές αγροκτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και αλιευτικές επιχειρήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να αφήσουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν διαθέτει καμιά νομιμοποίηση να δωρίσει την Α.Τ.Ε.

Έφτασε η ώρα για ένα μεγάλο μέτωπο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του ΛΑΟΥ, ένα αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο που θα ματαιώσει το πακέτο σοκ των 15 δισ., θα ματαιώσει το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και της Ελλάδας, ανοίγοντας μια νέα προοπτική για τη χώρα.

Καλούμε το λαό να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση για να ματαιώσει το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας που ξεκίνησε από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ και που δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ



.