ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!




ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Η κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να προχωρήσει στην απαράδεκτη και εγκληματική ιδιωτικοποίηση  της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) αίροντας ακόμη και την σαφή προγραμματική τους συμφωνία .
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε, Παρασκευή το βράδυ, μετά από σκοτεινές διαδικασίες της Τράπεζας Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να ανακοινωθεί ο διαχωρισμός της
ιστορικής Αγροτικής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" και το χάρισμα κυριολεκτικά της πρώτης, στα γνωστά συμφέροντα που κυριαρχούν στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ EΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ 
Αν η εκχώρηση της "καλής" ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς δεν ματαιωθεί, κινδυνεύει άμεσα όλη, σχεδόν, η αγροτική γη, που είναι υποθηκευμένη κάτω από ειδικούς προνομιακούς όρους στην ΑΤΕ, ενώ κινδυνεύει άμεσα και το μέλλον της εναπομείνασας αγροτικής οικονομίας και αγροτικής παραγωγής, πράγματα που συνιστούν μέγα εθνικό κεφάλαιο, αφού στηρίζονται στην ειδική χρηματοδότηση της ΑΤΕ!
Ειδικότερα από το ξεπούλημα της ΑΤΕ κινδυνεύουν άμεσα όχι μόνο δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες και η γη τους αλλά και χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές, αλιευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, αφήνοντας στο δρόμο πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ!
Την ίδια ώρα στον "αέρα" μένουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ. Και μένουν στον "αέρα" διότι η σχετική ανακοίνωση για τη συνέχιση της απασχόλησής τους στην Τρ. Πειραιώς δεν έχει καμιά αξιοπιστία, ενώ αυτή η ανακοίνωση δεν λέει απολύτως τίποτα για το είδος των εργασιακών σχέσεων και των απολαβών των εργαζομένων στην ΑΤΕ.
Ειδικά ως προς το τελευταίο, κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς έλεγαν ότι αφού ανακαλείται η άδεια της ΑΤΕ, λύνονται, κατά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που τροποποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτόματα οι υφιστάμενες Συμβάσεις Εργασίας και θα χρειασθεί η υπογραφή νέων, μάλλον, ατομικών συμβάσεων, πράγμα που δείχνει τις βρώμικες προθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς για μισθούς ξεφτίλας!
Την ίδια ώρα όλες οι τεράστιας σημασίας και αξίας θυγατρικές και συνδεδεμένες με την ΑΤΕ συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπως η ΔΩΔΩΝΗ, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης , η ΣΕΚΑΠ κλπ οδεύουν για ξεπούλημα ή για κλείσιμο στο αμαρτωλό Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, με τους εργαζόμενους στο δρόμο και τους παραγωγούς στον "αέρα"!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ DEAL ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ!
Πέραν αυτών, το δώρο της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς είναι μόνο ένα μέρος του μεγάλου deal που σε μεγάλο βαθμό, μάλλον, έχει συνομολογηθεί στο χώρο των τραπεζών και περιλαμβάνει διάφορες κινήσεις προκειμένου να παραμείνουν μόνο "δυόμισι" τράπεζες στον ελληνικό χώρο, ολιγοπωλώντας και καθιστώντας πολύ πιο αντιδραστική και κερδοσκοπική την τραπεζική αγορά, η οποία σε δεύτερη φάση θα παραδοθεί πλήρως στο πολυεθνικό τραπεζικό κεφάλαιο
Στο πλαίσιο αυτό έρχονται στην επιφάνεια και κατακλύζουν τα κυριακάτικα φύλλα, διάφορα σενάρια για το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την "εξαγορά" - συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας.
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να ορθωθεί ένα μεγάλο πολιτικο-κοινωνικό μέτωπο, το οποίο μπορεί να ματαιώσει την εκχώρηση -δώρο της ΑΤΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα και αντίθετα θα στηρίξει μια δημόσια ανασυγκροτημένη ΑΤΕ με ένα εθνικό ρόλο προοδευτικής παραγωγικής και ειδικότερα αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν διαθέτει καμιά νομιμοποίηση για να ιδιωτικοποιήσει και πολύ περισσότερο για να δωρίσει την ΑΤΕ!
Ο Α. Σαμαράς και οι δύο φύλακές του, Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, δεν μπορούν να κρύβονται και να μετατρέπουν δια του Προβόπουλου την Ελλάδα σε μπανανία.
Δεν είναι δυνατόν ο Στουρνάρας να απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (η παραδομένη ΔΗΜΑΡ δεν τόλμησε να το ζητήσει) να συγκαλέσει την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ.
Ο Α. Σαμαράς οφείλει να έλθει στη Βουλή τη Δευτέρα και να συγκληθεί η Ολομέλειά της για να δώσει εξηγήσεις και για να ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης.
Το κυριότερο, αυτή είναι η ώρα για ένα μεγάλο μέτωπο της Αριστεράς και ένα ενωμένο αγωνιστικό εργατικό και λαϊκό μέτωπο που θα ματαιώσει το πακέτο-σοκ των 15 δις , θα ματαιώσει το ξεπούλημα της ΑΤΕ, θα διεκδικήσει μια ενιαία δημόσια, ανακεφαλαιοποιημένη και ανασυγκροτημένη ΑΤΕ για ένα εθνικό παραγωγικό αγροτικό ρόλο και θα ματαιώσει το ξεπούλημα της Ελλάδας, ανοίγοντας μια νέα προοδευτική προοπτική για τη χώρα!


.