Η Αριστερή Ενότητα ΤΕΙ Πύργου για τις εξελίξεις στην Κοινωνία και την Παιδεία




ΑΡ.ΕΝ TΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Το δικομματικό τέρας με τα 3 κεφάλια (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όντας συστημικό  μόρφωμα με βαθύτατες ρίζες τόσο στην διαπλοκή όσο και στην γκεμπελίστικη προπαγάνδα, έχει πολλούς μηχανισμούς προκειμένου να εξασφαλίζει την επιβίωση του.

Κορόιδεψαν τον Λαό, λέγοντας του πως θα επαναδιαπραγματευθούν  τις υπογραφές που έβαλαν για την καταστροφή της Χώρας.  Έταξαν
καταργήσεις χαρατσιών, κοινωνική και κρατική αναδιάρθρωση με επίκεντρο τον συνεχώς δοκιμαζόμενο πολίτη. Του έθεσαν εκβιαστικά και ψεύτικα διλλήματα όπως Ευρώ ή χάος.
Αγνόησαν επιδεικτικά το μήνυμα των Εκλογών της 17ης Ιουνίου.  Ένα μήνυμα, μια ξεκάθαρη Λαϊκή εντολή τέλους στην ανέχεια και τη λιτότητα που μας βασανίζει όλους.  1,5  μήνα μετά την εκλογική διαδικασία, συνεχίζουν το δόλιο παιχνίδι της κυβέρνησης Παπαδήμου και των προκατόχων της (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Βγάζουν στο σφυρί ότι υγειές και χρήσιμο έχει απομείνει στο Δημόσιο. Όχι μόνο αδυνατούν να επαναδιαπραγματευθούν,  αλλά κάθε μέρα που περνάει ετοιμάζονται να εφαρμόσουν σκληρότερα μέτρα. Η τρόικα εσωτερικού είναι πλέον ξεκάθαρα εναρμονισμένη με την τρόικα εξωτερικού.
Μπροστά στο σαρωτικό και καταστροφικό πέρασμα τους, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν στην απ' έξω και την πλήρη ισοπέδωση της Παιδείας. Εκεί που κάποτε εφάρμοζαν την πολιτική : " Όπου πόλη και ΑΕΙ, όπου χωριό και ΤΕΙ", τώρα ετοιμάζονται να κλείσουν 150 τμήματα ΤΕΙ και 4 σχολές ΑΕΙ. Επίσης ακόμα πιο καταστροφικές θα είναι και οι αλλαγές στον ήδη άθλιο τρόπο διοίκησης των Σχολών. Περεταίρω  περιστολή  της  χρηματοδότησης και τέλος ούτε κουβέντα για την διαφύλαξη του Ασύλου.
Στην Αριστερή Ενότητα, δεν πάμε διακοπές και δεν χαμπαριάζουμε από ζέστη. Αντιθέτως ετοιμαζόμαστε να συνταχθούμε κινηματικά με όλες εκείνες τις Αριστερές δυνάμεις που βαρέθηκαν   την σημερινή κατάσταση.  Είμαστε Νέοι και Νέες που θέλουν να ανατρέψουν την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Από Σεπτέμβριο, με ανοιχτές συνελεύσεις θα καθορίσουμε την στάση μας απέναντι στο ξεπούλημα της Παιδείας και της Χώρας.  Καλούμε όλους τους Σπουδαστές να συμμετέχουν στις διαδικασίες μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιταχθούμε απέναντι στο δικομματικό τέρας.


.