Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Την Κυριακή όλοι εμείς οι νέοι και νέες έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα προς την ελπίδα. Πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες , έχουμε την


ευκαιρία να σηκώσουμε ανάστημα και να τους δείξουμε ότι ούτε φοβόμαστε ούτε λιγοψυχούμε. Άραγε τι έχει πλέον να φοβηθεί η γενιά μας που μέχρι τώρα εξαναγκάζεται στην απόρριψη, τα εμπόδια και την απογοήτευση, που της λένε ότι δεν αρκούν τα πτυχία, η όρεξη για εργασία και η ανάγκη για αξιοπρέπεια ;


ευκαιρία  να στείλουμε στην ανεργία όλους εκείνους που καταστρέφουν συστηματικά, χρόνια τώρα τις ζωές μας, βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από τις αγωνίες μας, που προτιμούν τα συμφέροντα των λίγων, των κουμπάρων και των τραπεζιτών πάνω από τις ανάγκες τις δικές μας.


ευκαιρία να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες των δελτίων των 8, τους «ρεαλιστές» τεχνοκράτες, τους  εθνικούς εργολάβους, να τρομοκρατήσουμε αυτούς που νομίζουν πως θα την γλιτώσουν όσα σκάνδαλα και αν έκαναν, όσο και αν έκλεβαν με τις πλάτες της εξουσίας.


ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν διαπλοκή, κατεστημένο και αναξιοκρατία.


ευκαιρία να αποτρέψουμε τον ξεριζωμό μας, να μην γίνουμε και εμείς μετανάστες για να κερδίσουμε  τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουμε ήδη στη χώρα μας, αλλά μας τα στερούν , μνημόνια και συμφέροντα.


ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια κυβέρνηση διαφορετική από τις άλλες, που θα βρίσκεται στο πλάι όσων εξαναγκάζονται να μείνουν στο περιθώριο, όσων επαναφέρουν αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη , η ισότητα, ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή.


ευκαιρία να ξαναϋφάνουμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, συμμετοχή, διάλογο, σεβασμό τον ιστό της δημοκρατίας που ξέσκισαν με μανία τα γεράκια του συστήματος και των μνημονίων, με δοτούς πρωθυπουργούς, καταστολή, χημικά, ρατσισμό και μπαμπούλες παλαιότερων εποχών.


ευκαιρία  να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.


Τέρμα τα ψέματα. Σε αυτές τις εκλογές κάνουμε την πιο σοβαρή και ρεαλιστική προσπάθεια να περάσουμε από το φόβο στην ελπίδα, από το μαύρο παρόν στο δημιουργικό μέλλον.

Η μέρα που θα γεμίσουν τα πνευμόνια μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν θα αργήσει.


Είναι η μοίρα μας να γεννήσουμε το νέο, όσο και αν τα τέρατα του παρελθόντος πασχίζουν για το αντίθετο.

Είναι η ευκαιρία μας να φέρουμε τη φαντασία στην εξουσία. Δε φοβόμαστε, ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά.


Την Κυριακή ανοίγουμε δρόμο για τις ζωές μας, επιλέγουμε ΣΥΡΙΖΑ για αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Νέοι & νέες ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.