Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ζητά τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη θεομηνία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα , ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν τον νομό μας και ιδιαίτερα τις περιοχές των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης , Πηνειού , Αμαλιάδας , Πύργου .

Αποτέλεσμα αυτών , είναι ότι σε πολλές περιοχές καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η αγροτική παραγωγή , πλημμύρισαν σπίτια καταστήματα και αποθήκες με αποτέλεσμα να καταστραφούν οικιακός εξοπλισμός , εμπορεύματα , αποθηκευμένα προϊόντα κλπ ,  σε περιοχές δε των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης , και Πηνειού και πάγιες αγροτικές εγκαταστάσεις  (καταστράφηκαν θερμοκήπια ) και ξεριζώθηκαν δέντρα , καταστράφηκε μέρος του δικτύου της ΔΕΗ , και αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ .

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε :

·         Να κηρυχτεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης . Να οριστούν οι θεομηνιόπληκτες περιοχές .

·         Να επισπευσθούν οι καταγραφές των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια των δήμων , της περιφέρειας , της αποκεντρωμένης διοίκησης , του ΕΛΓΑ , των αρμόδιων Υπουργείων .

·         Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανακούφισης και αποζημίωσης των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών , που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο μερίδιο της καταστροφής , και για την παραγωγή και για τον πάγιο εξοπλισμό .

·         Να προχωρήσουν οι μελέτες και η εκτέλεση έργων θωράκισης του τόπου μας από ακραία καιρικά φαινόμενα , που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και συχνότερα και καταστροφικότερα .

 

 

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας  Ο Συντονιστής

Τάκης Γεωργόπουλος


--
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.