Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: “Ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Πύργου”

Σε συνέχεια των ενεργειών της για τη στήριξη και διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου, η βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση την Παρασκευή 26-09-2014 με τον Υπουργό Παιδείας στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Η βουλευτής ενημέρωσε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ και έθεσε επιτακτικά τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τόσο την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ, όσο και την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα:
· μετέφερε την αγωνία για το φημολογούμενο, με βάση και τα κριτήρια που θέτει η έκθεση της ΑΔΙΠ, κλείσιμο του ΤΕΙ Πύργου ή τη μεταφορά του στην Πάτρα.
· ζήτησε την άμεση ενίσχυσή του με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του.
· μετέφερε επίσης την αγωνία των φοιτητών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της ορκωμοσίας τους με αποτέλεσμα να παραμένουν μετέωροι όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
· έθεσε το πρόβλημα ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει εγκριθεί πρόγραμμα σπουδών από την κοσμητεία της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος.



Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι το σχέδιο «Αθηνά» επέφερε σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία του ΤΕΙ του Πύργου και την διαβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης ή μεταφοράς του τμήματος. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει το Υπουργείο, μόνο στην περίπτωση που τεθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Όσον αφορά την ενίσχυσή του σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο άμεσα. Για το θέμα του μόνιμου διοικητικού προσωπικού έδωσε τη γνωστή απάντηση ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση μέσω της τοποθέτησης υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαδικασία κινητικότητας. Επίσης, όσον αφορά το θέμα της ορκωμοσίας και της λήψης πτυχίου από τους τελειοφοίτους των τμημάτων Μουσειολογίας και Μουσειογραφίας και πληροφορικής και ΜΜΕ, αλλά και για το θέμα του προγράμματος σπουδών, απάντησε ότι δεν τα γνωρίζει και ότι οφείλει να ενημερωθεί σχετικά πριν πάρει συγκεκριμένη θέση.
Η βουλευτής τονίζει ότι, παρά την κάθετη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα κατάργησης ή μεταφοράς του ΤΕΙ Πύργου, θα βρίσκεται συνεχώς σε επαγρύπνηση τόσο για αυτό, όσο και για το ΤΕΙ Αμαλιάδας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Το ζήτημα παρακολουθείται στενά από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς, λεονταρισμούς και γραφικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την ενίσχυση των περιφερειακών τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να αποτελέσουν άξονες οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.


.