Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ «Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει με το σχέδιο «Αθηνά 2» την αποψίλωση πλήθους περιφερειακών τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών αυτά που βρίσκονται στην Αμαλιάδα και στον Πύργο».

                     Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ερώτηση (βλ. σχετικά http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=47aad0fd-403b-46b9-b2e7-15dff84f3cb5) της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με θέμα τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση στελέχωση με το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό του Παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα αλλά και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνολικά είναι ενδεικτική της προχειρότητας που διαπερνάει όλη τη μνημονιακή διαχείριση.
Στην απάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται ότι «από το 2011 και έπειτα το Υπουργείο Παιδείας αιτούνταν την έγκριση πλήρωσης θέσεων για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού και στα ΤΕΙ της χώρας και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, βάσει της αναλογίας του λόγου 1 προς 5 και συγκεκριμένα το 2013 αιτήθηκε την έγκριση πρόσληψης 21 θέσεων μόνιμου διοικητικού προσωπικού και 46 θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, χωρίς όμως να έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία σχετική έγκριση πρόσληψης.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κλείνει τη (μη) απάντησή του επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων για το Τμήμα στο ΤΕΙ Αμαλιάδας και εν γένει στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σημειώνοντας ότι, προς εφαρμογή της διαδικασίας της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων προβλέπεται να τοποθετηθούν 10 ΔΕ Διοικητικού και 8 ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού υπάλληλοι στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Δεν κάνει βέβαια καμία σαφή αναφορά για το πόσες θέσεις αναλογούν στις σχολές στην Ηλεία καθώς αυτό θα το «λύσει» αν το «λύσει» η «αξιολόγηση».
 
Είναι πολιτικά οξύμωρο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ουσιαστικά να αναδεικνύει ως υπεύθυνο για τη μη τοποθέτηση του προβλεπόμενου διοικητικού προσωπικού στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και επομένως και στο αντίστοιχο τμήμα στην Αμαλιάδα, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης λες και οι δυο τους είναι μέλη διαφορετικής κυβέρνησης που εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική. Επί της ουσίας ο κ. Λοβέρδος «κρύβεται» πίσω από τη στάση του κ. Μητσοτάκη για να διώξει από πάνω του την ευθύνη της μη ορθής λειτουργίας του τμήματος στην Αμαλιάδα και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνολικά.
Αφήνει στην αντεργατική «κινητικότητα» και στην νεοφιλελεύθερη αξιολόγηση την τύχη για τη λειτουργία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που συμπεριλαμβάνει το ΤΕΙ Πύργου και το Τμήμα στην Αμαλιάδα. Οι σπουδαστές και οι γονείς τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι καθηγητές είναι τα πραγματικά θύματα αυτής της πολιτικής.
Την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας» του «τεχνοκράτη» κ. Σημίτη ίδρυσαν περιφερειακά τμήματα σε πλήθος περιοχών της χώρας. Τότε τους τονίζαμε ότι οφείλουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη φοιτητική μέριμνα, το αναγκαίο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και συνολικά τους απαιτούμενους δημόσιους πόρους. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά επέλεξαν να φυτοζωούν τα τμήματα και σήμερα να τα απειλούν με απαξίωση και κλείσιμο.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη η διοικητική στελέχωση του τμήματος στην Αμαλιάδα, του ΤΕΙ Πύργου και εν γένει στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με μόνιμο προσωπικό και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Για να συμβεί αυτό πρέπει να συμπορευτούν σε ένα προοδευτικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο όλες οι δημοκρατικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του νομού μας και να διεκδικήσουν τη συνέχιση λειτουργίας των σχολών και την ουσιαστική στήριξη τους από την Πολιτεία.


.