Ψηφίζουν «ναι σε όλα» και μετά «πέφτουν από τα σύννεφα»!


 

Το είδαμε κι αυτό. Διαμαρτύρονται, λέει, οι μνημονιακοί βουλευτές της Ηλείας για τον άδικο φόρο ακινήτων. «Αντιδρούν», ως μωρές παρθένες, για τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, που οι ίδιοι ψήφισαν στη Βουλή, όπως και δεκάδες άλλους νόμους που έχουν οδηγήσει σε απελπισία την πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι δήθεν αντιδράσεις τους αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και θυμίζουν νούμερο θερινής κωμωδίας.

Τα όρια του θράσους έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ο πανικός τους είναι ολοφάνερος, τώρα που όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το «success story» των Σαμαρά – Βενιζέλου σημαίνει την εξόντωση της μικρής ιδιοκτησίας.

Καταλαβαίνουν ότι οι μέρες της μνημονιακής βαρβαρότητας, μαζί και οι δικές τους, είναι μετρημένες. Δίνουν λοιπόν την παράστασή τους, ελπίζοντας να διασωθούν. Μάταιος κόπος. Η οργή του λαού μας θα τους σαρώσει. Και αυτούς και την κυβέρνηση των μνημονίων.

Καμία τροποποίηση, καμία έκπτωση, κανένας ορθολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία αυτού του άδικου φόρου. Κανένα χαράτσι δεν πρέπει να υπάρξει στους φτωχούς ανθρώπους. Aυτός ο φόρος πρέπει να καταργηθεί. Η ανατροπή της μαφιόζικης κυβέρνησης, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών ομίλων, είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας





.