ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ Για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για την υπόθεση της Μανωλάδας

Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι σεβαστή αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων , υπόκεινται σε κριτική ιδιαίτερα αυτές που εξόφθαλμα έρχονται σε αντίθεση με το αίσθημα δικαιοσύνης και την στοιχειώδη εφαρμογή των νόμων

Η δικαστική εξουσία δήλωσε σήμερα ότι ανέχεται να κοστολογείται φτηνά η ζωή των ξένων εργατών και εμφανίστηκε να καθαγιάζει μια άνευ όρων "εθνική ανάπτυξη", ακόμα και όταν αυτή βάφεται με αίμα. Υπό την έννοια αυτή, επιβεβαίωσε το χάσμα της με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, στερώντας τη δικαίωση από τα θύματα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Με μια απόφαση-εκτροπή το δικαστήριο της Πάτρας παρά την καταδικαστική γνωμοδότηση της εισαγγελέα  αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό Βαγγελάτο , έναν απο τους επιστάτες του  που πρωτοστάτησε στα θλιβερά γεγονότα της Μανωλάδας και επέβαλε ποινές «χάδι» στους υπόλοιπους .

Καμία κουβέντα για την διακίνηση ανθρώπων , το σύγχρονο δουλεμπόριο ,  τις ευθύνες των κρατικών φορέων ,επάνω στην κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα ,  θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας , και η εισαγγελέας συμπεριέλαβε στην τελική αγόρευση της όταν πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων

Η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας θα μείνει  ως ενα απο τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής στίγματα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης και εκτός των άλλων περικλείει μέσα της πτυχές ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η απόφαση να τεθεί και το έγκλημα στο Φαρμακονήσι στο αρχείο σήμερα , επιτείνει το παραπάνω

Το έδαφος για αυτή , και για άλλες ίσως αποφάσεις  το έστρωσε η ίδια η συγκυβέρνηση, με τις ρατσιστικές πολιτικές των επιχειρήσεων σκούπα, οι οποίες μάλιστα το τελευταίο διάστημα στόχευσαν ιδιαίτερα τους εργάτες Γης στην Πελοπόννησο. Καθώς και με την  αντεργατική πολιτική που  εφαρμόζει . Η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης με τις δηλώσει τους , οι υπουργοί με τις εντολές  και αποφάσεις τους  εχουν  τον τρόπο του να στέλνουν  τα μηνύματα υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται ίσως η πρώτη χώρα στον κόσμο απο την εποχή της δουλείας που νομιμοποιεί ωμή δολοφονική επίθεση σε βάρος εργατών. Οι εργάτες – εργαζόμενοι  δεν αναγνωρίζονται  ως άνθρωποι,  αλλά ως ιδιοκτησία του  εργοδότη - "φεουδάρχη". Γιατί δεν είναι μόνο οι εργάτες γής της Μανωλάδας  που νιώθουν τον εναγκαλισμό   κυβέρνησης - δικαιοσύνης με τα συμφέροντα των λίγων , είναι και οι εργαζόμενοι στην COSCO ,οι καθαρίστριες , ολοι σχεδόν οι εργάτες – εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα .

Εδω που έχουν φτάσει τα πράγματα κανένας δεν εχει το δικαίωμα της σιωπής.

Και σιωπή δεν θα υπάρξει . Για  την  Αριστερά ,το εργατικό κίνημα και την  κοινωνική πλειοψηφία που δεν θέλει να εξοικειωθεί με τον κανιβαλισμό , η  δικαίωση  των θυμάτων είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Ο φασισμός ο ρατσισμός , και η ταξική εκμετάλλευση  δεν θα περάσουν


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.