Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες είμαστε μάρτυρες υπεράσπισης του συντρόφου Χρήστου Αθανάσουλα. Να σταματήσει τώρα ο κοινωνικός και πολιτικός εκφασισμός που πνίγει την ελευθερία του Τύπου και κάθε κοινωνική αντίσταση.

Η μήνυση και η  σύλληψη του υπεύθυνου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Πύργο Ηλείας σ. Χρήστου Αθανάσουλα εξοργίζει και βρίσκει αντίθετο κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Είναι απαράδεκτη πολιτικά η ενέργεια του πρώην Νομάρχη Ηλείας και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημητρουλόπουλου να ζητήσει τη δίωξη του σ. Αθανάσουλα, επειδή ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα τρίτων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα δημοτικά τεκταινόμενα στο Δήμο Πύργου.


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικειμενικά σημαντικό χώρο στην πληροφορία και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις και οι συστημικές δυνάμεις, όταν αισθάνονται ότι θίγονται, προωθούν την απαγόρευσή τους ή την δίωξη των χρηστών τους και, όταν κρίνουν ότι τα χρειάζονται, ανακοινώνουν σε αυτά ακόμα και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.
Μήπως ενοχλούνται κάποιοι από την κοινωνική προσφορά του Χρήστου Αθανάσουλα;
Μήπως τους ενοχλεί η κοινωνική καταξίωσή του στη συνείδηση της κοινωνίας του Πύργου;
Μήπως τους ενοχλεί ότι είναι πρότυπο ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα παιδιά και τους γονείς που πλήττονται από τη βαρβαρότητα της λιτότητας και της ανεργίας;
Μήπως, τέλος, τους ενοχλούν και οι επιτυχίες των μαθητών στις εξετάσεις που χωρίς την εθελοντική προσφορά όλων των εκπαιδευτικών –ακόμα και απολυμένων- στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα ήταν αδύνατο να το καταφέρουν;
Βιώνουμε το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό ολοκληρωτισμό, ο οποίος μόνον με μαζικούς, λαϊκούς, δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες μπορεί να αντικατασταθεί από την πραγματική δημοκρατία που πρεσβεύουν με την κοινωνική τους στάση συμπολίτες μας, όπως ο σ. Χρήστος Αθανάσουλας.
Ζητούμε τώρα την απόσυρση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει τον εκφασισμό και ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης.
«Πολιτικοί» και πολιτικάντηδες, χωρίς ηθικό και πολιτικό ανάστημα, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει στις 18 και 25 Μαΐου.


.