Συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο



       Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας  με επικεφαλής τη Βουλευτή  Έφη -Γεωργοπούλου-Σαλτάρη βρέθηκε τη Δευτέρα  17-2  κοντά στους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΥ στον Πύργο για να  καταγγείλουν την  νεοφιλελεύθερη και  επικίνδυνη για τον τόπο μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία με πρωτοφανή κυνισμό και αναλγησία βάζει λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος Γεωργιάδη.

    Τόνισε τις βαριές ευθύνες  των πέντε  τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, γιατί με την ψήφο τους έγιναν συνένοχοι  στο μνημονιακό στόχο για  πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας  και την  ολοκληρωτική  ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.
    Η βουλευτής τόνισε ότι οι εργαζόμενοι –γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι- δεν μπορούν να γίνουν βορά στην εξυπηρέτηση των μνημονιακών δεσμεύσεων προς  την Τρόικα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολυμένων στον τομέα της Υγείας. Ο εκβιασμός των γιατρών θα είναι άλλο ένα βάρβαρο χτύπημα ενάντια όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στο σύνολο των ασφαλισμένων οι οποίοι από αύριο δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.
    Η συνεχής υποβάθμιση των δημόσιων δομών, η συνεχής επιβάρυνση των πολιτών για τα φάρμακα και τις υπηρεσίες υγείας έχει ένα και μοναδικό στόχο: να εκχωρήσει την πρωτοβάθμια υγεία  στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν να αλώσουν το χώρο της υγείας. Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, με τη στήριξη του λαού, να προωθήσει την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλων σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, αποκατάστασης και εξωνοσοκομειακής φροντίδας και να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις.






.