Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη : Κρίνεται άμεση και αναγκαία η φύλαξη, συντήρηση και επισκευή του κτιρίου του πρώην ΤΕΙ Αμαλιάδας



Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, με αφορμή τα συσσωρευμένα προβλήματα στη φύλαξη και συντήρηση στο κτιρίου του πρώην ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

       Το κτίριο στο  οποίο στεγαζόταν το πρώην ΤΕΙ Αμαλιάδας, πρώην ιδιοκτησίας ΑΣΟ και τώρα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ήλιδας, τους τελευταίους μήνες έχει αφεθεί στην τύχη του. Στο εν λόγω κτίριο λειτούργησε τον μήνα Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, η γραμματεία για τις εγγραφές των νέων φοιτητών στο τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας, καθώς εκεί είχε εγκατασταθεί προσωρινά.
         Από τότε το  κτίριο δεν λειτουργεί, δεν φυλάσσεται  και δεν συντηρείται επαρκώς  με αποτέλεσμα να εμφανίζει  σωρεία προβλημάτων και φθορών. Από τον τοπικό τύπο καταγράφονται ότι εκκρεμούν οι επισκευές που έπρεπε να είχαν γίνει  στο ένα κτίριο,  καθώς έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008. Το γεγονός ότι η κεντρική είσοδος του προαύλιου χώρου μένει συνεχώς ανοικτή, καθώς και μία εκ των εισόδων του κτιρίου, συνεπάγεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται εύκολα τις νύχτες ορμητήριο για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Σε αυτό συναινεί η μη ηλεκτροφώτιση του χώρου, καθώς και του παρακείμενου σταθμού του ΟΣΕ, ο οποίος έχει πάψει να λειτουργεί.
          Επιπροσθέτως, έχει γίνει αντιληπτή συνεχής ροή υδάτων από βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης  με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το κτήριο λόγω της υπερβολής υγρασίας.
      Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην φύλαξη και συντήρηση που έχουν καταγραφεί στο εν λόγω κτίριο, καθώς και για τη διενέργεια υλοποίησης των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών και εάν έχει κάποιο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου.




.