Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Πύργου



        Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Πύργου πραγματοποίησε την Δευτέρα 20-1-2014 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας  Τάκη Μυλωνόπουλο, τον Σωκράτη Σωτηρόπουλο μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών και τον Νίκο Σδούγα, νοσοκομειακό οδοντίατρο.
     Η βουλευτής  ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου – Γαστούνης - Ανδρίτσαινας συναντήθηκε με τον πρόεδρο  Νίκο Χαροκόπο, την γραμματέα Ευφροσύνη Κοντέλη και τα μέλη του Δ.Σ Γεράσιμο Ρούμπη και Νταβέλη Σωτήρη. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι γιατροί Παπαδημητρίου Δημήτρης Ανέστης Παπαδόπουλος.
      Στόχος ήταν η ενημέρωση και  ανταλλαγή απόψεων για  την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξ αιτίας  του μεγάλου αριθμού έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Οι  προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι γιατροί είναι υπεράνθρωπες προκειμένου να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις συμβατικές και καθημερινές  υποχρεώσεις τους, αλλά για  να καλύψουν και τα κενά που υπάρχουν. Αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση τους έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά αφού η ευσυνειδησία τους απέναντι στους ασθενείς, τους υπαγορεύει την συνεχή παρουσία τους εκτός ωραρίου και εφημεριών.
      Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε ότι η μη στελέχωση των δομών υγείας, οι συγχωνεύσεις και οι διαθεσιμότητες δεν αποτελούν εξορθολογισμό στον ευαίσθητο τομέα  της υγείας αλλά αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω μαρασμό του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της υγείας. Τονίστηκε εξ άλλου ότι το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης δεν μπαίνει στη λογική της διαχείρισης των   μνημονιακών δεσμεύσεων  της μη κάλυψης όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμων και εξοπλισμού.  Ούτε βέβαια θέλει να διαχειριστεί την κατάσταση της υγείας στον Νομό θέτοντας τη μια πόλη ενάντια στην άλλη ή τους γιατρούς απέναντι σε συναδέλφους τους διαφορετικών νοσοκομειακών μονάδων.
      Τέλος  η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, για άλλη μια φορά, ότι η δωρεάν παροχή υγείας προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η  ανάδειξη τέτοιων ή παρόμοιων  προβλημάτων θα  συνεχιστεί εντός και εκτός Βουλής, μέχρι να γίνουν παρελθόν οι πολιτικές της υποτέλειας και του αυταρχισμού.

     


.