ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

Πολίτη της Ηλείας, στη νέα χρονιά

·         Για να κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι απαραίτητο να πληρώσεις χαράτσι 25€.

·         Για να γράψεις φάρμακα θα χρειαστεί να καταβάλεις 1€ ανά συνταγή.

·         Το Νοσοκομείο Πύργου στερείται στοιχειωδών υποδομών λειτουργίας (θέρμανσης – σίτισης – αναλώσιμων υλικών), έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (1 νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς) και φυσικά έλλειψη ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα πολλές κλινικές (ορθοπεδική, ΜΕΘ, ψυχιατρική, αιματολογικό, παθολογική) να υπολειτουργούν.

·         H Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας φυτοζωεί λόγω υποχρηματοδότησης. Η νέα γενναία μείωση του προϋπολογισμού για το2014 απειλεί τη λειτουργία της. Έλλειψη προσωπικού, ασυντήρητα ιατρικά μηχανήματα, υλικά με το σταγονόμετρο και λιγότερες εφημερίες είναι ο μπουναμάς για τη νέα χρονιά.

·         Τα Κέντρα Υγείας μετά βίας συμπληρώνουν τις εφημερίες (μερικά απ’ αυτά δεν εφημερεύουν όλες τις μέρες του μήνα).

·         Ο ΕΟΠΠΥ βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης των υφιστάμενων δομών, των εργασιακών σχέσεων ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ αναμένονται μετακινήσεις – διαθεσιμότητες και φυσικά είναι στα σκαριά το άνοιγμα σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΠΥ να μετατρέπεται σε αγοραστή υπηρεσιών και οι ασφαλισμένοι (όσοι έχουν μείνει) να αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Κι όμως η κοροϊδία συνεχίζεται. Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υιοθέτησε την πρόταση για ένταξη μονάδας στο ΓΝ Πύργου στον εθνικό σχεδιασμό Παρηγορητικής Αγωγής. Ας μας διευκρινίσουν όμως, με τι προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό) θα στελεχώσουν τη μονάδα, τη στιγμή που ετοιμάζονται για κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις κλινικών και διαθεσιμότητα προσωπικού σε όλη την περιφέρεια. Προφανώς με την απόφαση αυτή μας θυμίζουν την παροιμία του λαού μας … «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει  η ψυχή του».

 

Πολίτη της Ηλείας,

·         ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

·         ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται και δεσμεύεται στο κυβερνητικό του πρόγραμμα για την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στις δημόσιες δομές υγείας. Για τη γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και τις προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας, με ομάδα υγείας, λειτουργίες πρόληψης και αποκατάστασης. Για την αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών, την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, την πρόσληψη νέων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την εξασφάλιση μεταβατικού σταδίου για τους ήδη υπηρετούντες, για να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

07-01-2014

ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ / Τμήμα Υγείας





.