Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ενώ η κυβέρνηση απαξιώνει με την τακτική της τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο συνολικά

Ερώτηση κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο τριάντα δύο (32) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας.
Οι Βουλευτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι στα Μουσικά Σχολεία χάνονται 17.000 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, εξαιτίας των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Επισημαίνουν επίσης ότι λόγω της έλλειψης σε εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών μαθημάτων, ακυρώνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των Καλλιτεχνικών Σχολείων, ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.
Παράλληλα τονίζουν ότι, το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών εξακολουθεί να παραμένει άλυτο, με  αποτέλεσμα, οι μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, κουβαλώντας εκτός από τη σχολική τσάντα και ένα ή δύο μουσικά όργανα. Το γεγονός αυτό καθιστά τη μετακίνησή τους χρονοβόρα, κουραστική, επικίνδυνη και πρακτικά αδύνατη.
Οι Βουλευτές ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας που θα έχει αυτή την ευθύνη. Παράλληλα ζητούν να ενημερωθούν για τον τρόπο κάλυψης των χιλιάδων χαμένων ωρών στα Μουσικά Σχολεία και των κενών των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Επίσης ζητούν άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος της δωρεάν σίτισης των μαθητών καθώς και την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που ταλανίζουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας.
Επισημαίνεται ότι την 1/2/2013, σαράντα έξι (46) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, για το ίδιο θέμα, στην οποία ουδέποτε έλαβαν απάντηση. Οι Βουλευτές καταγγέλλουν αυτήν την «προσφιλή» τακτική της κυβέρνησης, η οποία απαξιώνει τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο συνολικά.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιάννης Αμανατίδης, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Τζένη Βαμβακά, Θεανώ Φωτίου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Λίτσα Αμμανατίδου, Χρήστος Μαντάς, Γιώργος Βαρεμένος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Αφροδίτη Σταμπουλή, Κωστής Δερμιτζάκης, Θανάσης Γερμανίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου, Ιωάννης Σταθάς, Χαρά Καφαντάρη, Στέφανος Σαμοΐλης, Ανδρέας Ξανθός, Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Ζερδελής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Μιχαλάκης, Μαρία Μπόλαρη και Όλγα Γεροβασίλη.


.