Να υπερασπίσουμε την αργία της Κυριακής

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄ επιταγή της τρόικας και των πολυκαταστημάτων, ξηλώνει την αργία της Κυριακής και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν τουλάχιστον 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές. Η κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα, καταργεί τώρα και το τελευταίο  κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων:  την  αργία της Κυριακής.

Το μέτρο οδηγεί στην εξόντωση των υπαλλήλων και στον αφανισμό των μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων. Φορτώνει τις μικρές επιχειρήσεις με νέα έξοδα χωρίς ελπίδα αύξησης των εσόδων, αφού οι πολίτες δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση. Έτσι, με μαθηματική ακρίβεια τις οδηγεί ταχύτερα στο λουκέτο.

Το εμπόριο είναι μόνο η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους κλάδους, στο σύνολο της οικονομίας.

Η υπεράσπιση της Κυριακής είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των πολιτών. Στηρίζουμε τον αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμπόρων στις 3 Νοεμβρίου. Όλοι να συμμετασχουμε στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εμπόρων - Βιοτεχνών – Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, την Κυριακή, στις 11 πμ, στον πεζόδρομο Λετρίνων, στον Πύργο.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και τρόικα να σαρώσουν τα πάντα.

Ούτε ένα ευρώ κατανάλωση την Κυριακή!

 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας





.