Κονιδέικα: Ένα θέατρο του παραλόγου και οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής του δήμου Ήλιδας

   Η κακή και παράνομη χρήση του ΧΑΔΑ των  Κονιδέικων Αμαλιάδας εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας έφερε τα επίσης κακά αποτελέσματά της.

   Η αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου και των συνεργατών του οδήγησε στη σύλληψη των εργαζομένων που εκτελούσαν τις εντολές των εργοδοτών τους, δηλαδή της Δημοτικής αρχής δήμου Ήλιδας.


  Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου, όπου αντί να είναι πρωταγωνιστές οι υπεύθυνοι και ουσιαστικοί οργανωτές του εγκλήματος, συλλαμβάνονται και δικάζονται οι εργαζόμενοι στο δήμο Ήλιδας.

    Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα Κονιδέικα έγιναν ανεξέλεγκτη χαβούζα επειδή αυτή ήταν απόφαση και θέση της δημοτικής αρχής και όχι των εργαζομένων.


    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρέπει να κάτσουν οι ηθικοί αυτουργοί του οικολογικού και κοινωνικού αυτού εγκλήματος που δεν είναι άλλοι από το δήμαρχο Γ. Λυμπέρη και τον συνεργάτη του Β. Χριστοφόρου.


  Εξ άλλου το έγκλημα είναι διαρκές και κατάφωρο: Ο χώρος του ΧΑΔΑ Κονιδέικων συνεχίζει (!) να χρησιμοποιείται από τη δημοτική αρχή την ίδια ώρα που ξοδεύονται 1,5 εκ. Ευρώ για την αποκατάστασή του!

 Ρωτάμε:

-      Ποιος πληρώνει αυτά τα λεφτά;

-    Πως μπορούν να γίνονται έργα αποκατάστασης και την ίδια στιγμή τα αυτοκίνητα του δήμου να ρίχνουν στο ΧΑΔΑ απορρίμματα;


  Είναι απαίτηση των κατοίκων να παραπεμφθούν οι άμεσα υπεύθυνοι σε δίκη.

Επίσης τους προειδοποιούμε να σταματήσουν όποια διαδικασία έχουν σε εξέλιξη για να κηρύξουν το ΧΑΔΑ σε έκτακτη ανάγκη διακαιολογώντας την παρανομία.

 Ο λαός της Αμαλιάδας απαιτεί:

-     Την άμεση διακοπή της παράνομης λειτουργίας του ΧΑΔΑ στα Κονιδέικα και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.


 -   Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης για εγκατάσταση δεματοποιητή ή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, που καταστρέφουν το περιβάλλον, ακυρώνουν κάθε ιδέα ανακύκλωσης και κοστίζουν πανάκριβα στους δημότες.

Άλλωστε πως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς το "πάρκο" που έχει εξαγγείλει ο κύριος Λυμπέρης; Με παγκάκια όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το αποκατεστημένο φυσικό τοπίο πλάι στο δεματοποιητή;


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ


.