Με τους εργολάβους ή με τους πολίτες;

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στις «Λίμνες»

 

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονται καθημερινά τους κατοίκους που περιφρουρούν το χώρο στις «Λίμνες», στην περιοχή μεταξύ Αλφειούσας και Μακρισίων. Στα κλιμάκια συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας, ο Κυριάκος Μπίστας, συντονιστής της οργάνωσης Πύργου, η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και άλλα μέλη του κόμματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων, να εμποδίσουν τη μετατροπή του χώρου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αλφειό, σε μόνιμο σκουπιδότοπο της μισής Ηλείας! Είναι αγώνας για την υγεία, αγώνας για το περιβάλλον, αγώνας για τη ζωή τους.

Επισημαίνουν την υποκρισία της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που διαιωνίζουν το πρόβλημα εδώ και δεκαετίες και κάθε φορά που η κατάσταση οξύνεται καταφεύγουν σε δήθεν «προσωρινές» λύσεις, εκβιάζοντας τους κατοίκους με το πρόσχημα του «επείγοντος».

Ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Το 2009 εγκατέστησαν τον δεματοποιητή «προσωρινά» στο Ποτόκι, υποσχόμενοι «οριστική λύση» εντός διετίας. Μετά από 4 και πλέον χρόνια η κοροϊδία συνεχίζεται. Για πόσο ακόμη;

Αν πιστεύουν ότι με το σχεδιασμένο και κάθε φορά εκβιαστικό «αδιέξοδο» θα αποδεχτούμε τα εργοστάσια καύσης, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του «εθνικού μας εργολάβου», είναι γελασμένοι. Φαραωνικού τύπου εγκαταστάσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον, ακυρώνουν κάθε ιδέα ανακύκλωσης και κοστίζουν πανάκριβα στους δημότες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

H ενεργοποίηση των κατοίκων, ο αγώνας και η αλληλεγγύη όλων των συμπολιτών μας είναι η μόνη απάντηση που θα αποτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Λύση υπάρχει! Εφικτή, φιλική στο περιβάλλον, που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας, με ενεργοποίηση των πολιτών, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση, με εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας, οικονομική και δίκαιη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έγκαιρα καταθέσει την πρότασή του και μάλιστα πραγματοποιήσαμε σχετική εκδήλωση πέρυσι στο δημαρχείο Πύργου, παρουσία των δημοτικών αρχόντων.

Το δίλημμα είναι απλό: Ή με τους εργολάβους ή με τους πολίτες και το περιβάλλον.

 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



.