ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΣ <<ΜΟΔΑΣ>>


Τι γίνεται τελικά με την ύδρευση από τον Ερύμανθο;
     Ένα ακόμη καλοκαίρι περνά και παρά το γεγονός πως πάνω από δύο χρόνια το έργο της ύδρευσης των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας από τον Ερύμανθο έχει ολοκληρωθεί – διυλιστήριο και κεντρικός αγωγός – οι κάτοικοι των χωριών κυρίως του Δήμου Πύργου, ακόμα περιμένουν το νερό στα σπίτια τους.
     Οι ευθύνες των δύο δημοτικών αρχών για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση τους, να συνδέσουν δηλαδή τα υδραγωγεία των χωριών με το κεντρικό αγωγό, είναι τεράστιες.
     Την ίδια ωστόσο στιγμή καλούνται οι Δημότες μας να πληρώσουν ακόμα ένα χαράτσι, αυτό του πάγιου τέλους, για τη σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό του Ερυμάνθου από 1/1/2013, ανά παροχή ύδρευσης, 2 ευρώ στη ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας και 3 ευρώ στη ΔΕΥΑ Πύργου το μήνα, τη στιγμή που από τον Ιούλιο και μετά νερό έχει δοθεί μόνο σε μερικά χωριά της Αρχ. Ολυμπίας και σε κανένα του Πύργου. Μάλιστα στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου οι συνδέσεις προβλέπονται να γίνουν το 2014 !!!!!!
     Καλούμε τους δύο Δήμους και ΔΕΥΑ να ανακαλέσουν αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις τους και ο καταλογισμός του παγίου να γίνει ταυτόχρονα με την παροχή του νερού στα χωριά. Άλλωστε έχει δημοσιοποιηθεί ότι η ιδιωτική εταιρία που χειρίζεται το έργο, θα αμείβεται από το Ιούνιο του 2013.
     Επίσης καλούμε τους δύο Δήμους και τις ΔΕΥΑ να διαθέσουν άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου αυτό να εκπαιδευτεί στη λειτουργία του διυλιστηρίου, σύμφωνα με τη σύμβαση. Η διαχείριση του έργου από τους δύο Δήμους θα έχει μεγάλο οικονομικό όφελος (ελπίζουμε και για τους πολίτες) γιατί σήμερα η ιδιωτική εταιρία αμείβεται με 30.000 ευρώ περίπου το μήνα. Με την ευκαιρία ακόμα περιμένουμε από τους δύο δήμους και το σύνδεσμο να απαντήσουν δημόσια, γιατί η ίδια ιδιωτική εταιρία που αμειβόταν με απευθείας ανάθεση το 2012 με 20.000 ευρώ το μήνα, σήμερα παίρνει πολύ παραπάνω; Σημειώνουμε προκαταβολικά ότι για το ΣΥΡΙΖΑ το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και τυχόν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίησή του θα βρουν το σύνολο της κοινωνίας απέναντί τους.
     Οι σημερινές Δημοτικές αρχές Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας δεν μπορούν και δεν θέλουν να επιλύσουν τέτοια κοινωνικά ζητήματα, εγκλωβισμένες στις σχέσεις τους με την κεντρική μνημονική πολιτική. Θεωρούμε πως λύση θα δοθεί μέσα από πλατιές κινήσεις διεκδίκησης πολιτών και από τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές.
      ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.