ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.



    Το να αποτείουμε φόρο τιμής στην μνήμη των αθώων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του 2007 στην Ηλεία είναι χρέος και καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας, κάθε φορέα της τοπικής κοινωνίας.  Το να επανέρχονται  όμως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι αρμόδιοι φορείς  και να διαπιστώνουν λάθη και  αδυναμίες,  όσον αφορά την ανακούφιση των πληγέντων περιοχών, ξεπερνά τα όρια του επιτρεπτού.
  Τα 6 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές δεν στάθηκαν αρκετά να επουλώσουν τις πληγές στα 155 δημοτικά διαμερίσματα που είδαν να χάνονται άνθρωποι και να καταστρέφονται  σπίτια, δάση, καλλιέργειες, οπωροφόρα δέντρα, κτηνοτροφικές μονάδες, ζώα και υποδομές.
   Οι πληγές χάσκουν ακόμα ανοιχτές και με υπαρκτό τον κίνδυνο κάθε χρόνο των πλημμυρών λόγω διάβρωσης του εδάφους.
Μάταια ο Ηλειακός λαός περίμενε να φθάσουν στον προορισμό τους τα εκατοντάδες εκατομμύρια από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δωρεών ( του Ταμείου Μολυβιάτη, της επιταγής του ΠΑΣΟΚ ).
   Άλλα δεν διεκδικήθηκαν καθόλου, άλλα κάλυψαν διαφορετικές ανάγκες από τις πραγματικές και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έγιναν αντικείμενο εξυπηρέτησης τοπικών μικροσυμφερόντων.
   Η τοπική κοινωνία ζητάει  να αναλάβουν επιτέλους η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν. Ζητάει δικαίωση και επανόρθωση έστω και τώρα. Τα χρήματα που έχουν απομείνει να  διατεθούν για την προστασία των μαρτυρικών περιοχών και όχι σε έργα βιτρίνας. Να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  ανασυγκρότησης του Νομού.  Ο ΣΥΡΙΖΑ   θα συνεχίσει ανυποχώρητα  να  παλεύει για να βγει ο πολύπαθος  Νομός μας
από τη μιζέρια και να κατακτήσει τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει.


.