ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ, Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να ανατραπεί άμεσα η νέα δικομματική κυβέρνηση


H επιλογή του κ. Σαμαρά να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ήταν ύπουλα μεθοδευμένη σε μια χρονική συγκυρία όπου κατέρρεε «η ιστορία της επιτυχίας» και η κυβερνητική αισιοδοξία κουρελιαζόταν.
Προσπάθησαν με το πάτημα ενός κουμπιού, με το μαύρο στις οθόνες να ικανοποιήσουν ντόπια και ξένα αφεντικά  με άμεσους στόχους.


Να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταποκριθούν στο πλάνο της Τρόικα για άμεσες απολύσεις μέσα στον Ιούνιο
Να μείνει ελεύθερο το πεδίο στο διαγωνισμό στο τέλος του μήνα για τη διαχείρηση του ψηφιακού σήματος από τον όμιλο των ιδιωτών καναλαρχών DIGEA, οι οποίοι σημειωτέον ποτέ δεν πλήρωσαν τα δικαιώματα για τις συχνότητες που χρησιμοποιούσαν.
Να οδηγήσουν και πάλι τους πολίτες στον επικίνδυνο δρόμο του κοινωνικού αυτοματισμού μιλώντας για την αμαρτωλή ΕΡΤ λές και δεν ήταν οι ίδιοι που διόρισαν τον προηγούμενο χρόνο 30 συμβούλους με αμοιβή όση 300 εργαζομένων συνολικά.
Παράλληλα ο κ. Σαμαράς με περισσή αλαζονεία θέλησε να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση: Από τη μια να σύρει εκβιαστικά τους δύο εταίρους του στο να συναινέσουν προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε εκλογές και από την άλλη να δημιουργήσει πόλωση με στόχο να εκμεταλλευτεί ένα καθεστώς αστάθειας μπροστά στα νέα σκληρά μέτρα που θα  πάρει σύμφωνα με τα μνημόνια που έχει υπογράψει.
Μόνο που αυτή  η κρίση από τεχνητή έμελλε να γίνει πραγματική και το μπουρλότο που έβαλαν στα θεμέλια της ΕΡΤ, στην πραγματικότητα στα θεμέλια της δημοκρατίας, έσκασε στα χέρια του.
Δεν υπολόγισε σωστά τη διεθνή κατακραυγή   και κυρίως  το κύμα συμπαράστασης από την κοινωνία στους απολυμένους εργαζόμενους που ήταν ταυτόχρονα και η μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.
Δεν υπολόγισε ότι μπορούσε με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου και  με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που ακόμα δεν έχουν υλοποιήσει θα ενεργοποιούσε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Η απαξίωση της αξιοπρέπειας του λαού μας από την συνεχιζόμενη λιτότητα, με τις στρατιές των ανέργων, την συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων του λειτουργεί αυτή τη φορά καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις.
Τι κι αν νομίζει ο κ. Σαμαράς ότι θα σώσει το παιχνίδι με μόνο δεκανίκι του τον κ. Βενιζέλο. Οι ίδιοι που δεν χάνουν ευκαιρία να βγάζουν κορώνες για το σάπιο καθεστώς που οι ίδιοι οικοδόμησαν 30 χρόνια τώρα, το κράτος της ρεμούλας και της διαφθοράς, αυτό το ίδιο δίδυμο του δικομματισμού  θέλει να μας ξανασώσει.
Φτάνει πια. Δεν θέλουμε άλλο σώσιμο.
Γιατί αν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ούτε μία γραμμή, ούτε ένα μέτρο από την προγραμματική  διακήρυξη  της τρικομματικής συγκυβέρνησης, δεν πρόκειται ούτε με την επικαιροποίησή της, ούτε με ανταλλάγματα και οφίτσια να βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ένας θα προστατεύει και θα κουκουλώνει τις ανομίες του άλλου και  ότι θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερο ακροδεξιό  αυταρχισμό, γιατί η λιτότητα συμβαδίζει με τα αυταρχικά μέτρα. Θα οδηγήσουν το λαό σε νέα δεινά.
Παρ’ όλη τη φίμωση των θέσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι πολίτες δεν ζουν στην χώρα  των Λωτοφάγων: έχουν και μνήμη και κρίση και ένστικτο.
Θα ανατρέψουν μια κλυδωνιζόμενη μνημονιακή κυβέρνηση ευκαιρίας, υποταγμένη    δουλικά στις ξένες εντολές και ορέξεις .
Θα σχηματίσει το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής  και θα τους στείλει εκεί που  πραγματικά τους αξίζει: στα αζήτητα της Ιστορίας.
 Ο Ελληνικός  λαός δικαιούται και δημοκρατία και εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη και μια ζωή χωρίς το φόβο και την πείνα. Και αυτά όλα μπορεί να τα κερδίσει  με  ενότητα και αγώνα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με την αγωνιστική-ενωτική του παρουσία ανταποκρίνεται στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας για την ανατροπή της κυβέρνησης.


.