Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές

Με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Πρέσβη κ. Mohammad Golam και τον Πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού  Συνδέσμου Μπλαγκλαντές Dr. Zainoul Abedin.


Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ του κ. Πρέσβη, των βουλευτών Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έγινε εκτενής αναφορά στα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Μανωλάδα. Και τα δύο μέρη καταδίκασαν απερίφραστα τα συμβάντα και τόνισαν την αναγκαιότητα καταβολής των δεδουλευμένων στους αλλοδαπούς εργάτες και της παροχής αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη ότι τα προβλήματα των αλλοδαπών στην συγκεκριμένη περιοχή, και όχι μόνο, διαιωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εκάστοτε κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την επίλυσή τους αλλά, αντίθετα, τα συγκαλύπτει. Επισήμανε ότι τα θύματα εμπορίας πρέπει να ενταχθούν σε ανθρωπιστικό καθεστώς, να γίνουν παρεμβάσεις για την προστασία των θυμάτων των τελευταίων επιθέσεων, καθώς και των μαρτύρων. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός από την ελληνική Πολιτεία για τους μετανάστες εργάτες γης. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα και εργάζεται προς την κατεύθυνση της υπεράσπισής τους.

Ο κ. Πρέσβης, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνάντησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ένα προοδευτικό κόμμα, ζήτησε τη βοήθειά του για την εξεύρεση λύσης.


31.5.2013


.