Ομολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα για τη διάλυση του Υπουργείου Πολιτισμού

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ                                           ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ

Με αφορμή τη χθεσινή ομολογία (15-5-2013) του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ότι δεν υπάρχει πια Υπουργείο για τον Πολιτισμό και ότι «ο ίδιος είναι πλέον απλώς ο προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού», η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπρεπε να περάσουν δύο μήνες για να παραδεχτεί επιτέλους ο κ. Τζαβάρας ότι έχει πλέον επέλθει η πλήρης και οριστική διάλυση του Υπουργείου Πολιτισμού. Δύο μήνες από τότε που, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ, έσπευδε σε τοπικό κανάλι της Ηλείας να δηλώσει ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η χθεσινή δήλωση του κυρίου Τζαβάρα έρχεται να επιβεβαιώσει τις επισημάνσεις που είχα κάνει στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ Πύργου στις αρχές του έτους και τη δήλωσή μου στις 8 Μαρτίου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού.
Έτσι, μετά τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα του Πολιτισμού και τη διάλυση όλων των δομών που στήριζαν τον Πολιτισμό, “η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού” όχι μόνο αδυνατεί να επιλύσει ουσιαστικά προβλήματα που χρονίζουν αλλά σταδιακά μετατρέπεται σε εργαλείο επίλυσης ρουσφετολογικών υποθέσεων κυρίως του νόμου Ηλείας».


16-5-2013


.