ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05 ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.


ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τ.Ο. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ


Η άθλια  τρόικα εσωτερικού με «πρώτο βιολί» το ΠΑΣΟΚ  τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΙΣΤΑΜΕ   τον Δήμαρχο  κ. Λυμπέρη  και τους υπηρέτες –  εργαλεία, των καπιταλιστικών πολιτικών χώρων που εκφράζουν,  θυμήθηκε τώρα τους μετανάστες - εργάτες γης, τον ρατσισμό και την εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων .
Στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη Νέα δημοκρατία τόσο καιρό που ήταν στην κυβέρνηση , τους αρκούσε να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί , και πολλές φορές κάτω από το χώμα .
Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα , αυτών που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι , για το δουλεμπόριο , τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την στυγνή εκμετάλλευση  των εργαζομένων , δεν ξεγελάνε κανέναν .
Έχει δε πολλάκις αποδειχτεί και ιστορικά αλλά και σήμερα στη πράξη ότι ο νεοφασισμός και ο ρατσισμός , οργανωμένος ή μη,  αποτελούν το « μακρύ χέρι » του συστήματος και του μοντέλου ανάπτυξης που οι ίδιοι υπηρετούν.

 Έρχονται  τώρα όλοι αυτοί να καταγγείλουν και να προτείνουν λύσεις δήθεν, με θεσμικές εκδηλώσεις και βαρύγδουπες προτάσεις,  βγαλμένες μες’ από το περιβόητο think tank του ΠΑΣΟΚ,  το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου, μιας  χρεωκοπημένης ΜΚΟ, που παράγει απαξιωμένες πολιτικές και αποτελεί παράρτημα ενός ανύπαρκτου πλέον κόμματος.
Το  ενδιαφέρον για τους πραγματικούς αγρότες , που τόσα χρόνια αφέθηκαν έρμαιο της αχαλίνωτης όρεξης των υπεραγορών για κέρδη,  των απαγορεύσεων και ποσοστώσεων  των καλλιεργειών λόγω  Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι καθαρά ψεύτικο.
Το κλάμα των διοργανωτών και συμμετεχόντων γι αυτούς που έχουν δοθεί χρόνια τώρα βορά στα σαγόνια των καρχαριών  μεσαζόντων , των μαφιόζων των λαχαναγορών, που στενάζουν κάτω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τσιφλικάδων  μεγαλοκαλλιεργητών ( μη αγνοώντας και τις σχέσεις διαπλοκής μαζί τους) είναι καθαρά υποκριτικό !
Καμία κουβέντα δεν κάνουν οι συγκεκριμένοι , για τα μεροκάματα  πείνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών ,  για την φοροδιαφυγή των χονδρεμπόρων και τσιφλικάδων, για την κολιγοποίηση του μικρομεσαίου αγρότη , που είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής.
Ας αναφέρει ο κύριος Δήμαρχος αν καταδικάζει τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που είναι κανόνας πλέον απ’ άκρη  σ’ άκρη στην Αμαλιάδα και τα περίχωρα , από τα Δουνέικα μέχρι το Φράγμα  κι απ΄το Σιμόπουλο ως τη Κουρούτα…..
Ας μας πει αν έχει ακούσει για τέτοια φαινόμενα και στο Δήμο κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας  φερ’ ειπείν με οδηγούς απορριμματοφόρων  που εκτελούν βάρδιες κανονικότατα χωρίς σχέση εργασίας αλλά «εθελοντικά»  με την υπόσχεση να προσληφθούν σε επερχόμενες προσλήψεις οκταμηνιτών,  πενταμηνιτών κλπ!! Ο «εθελοντισμός» ως αρετή σε μια χώρα κατεστραμμένη από την κονόμα κάποιων κουστουμάτων.
Μπερδευτήκαμε, αλήθεια, γιατί μάθαμε πως υπάρχουν κάτι δούλοι που μπορούν να δουλεύουν τσάμπα σε κάτι χωράφια.
Ας μας πει ο κύριος πρόεδρος του βιομηχανικού εξαγωγικού τμήματος Επιμελητηρίου Ηλείας αν ξέρει πόσοι ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι εργάτες Έλληνες και μετανάστες (Βούλγαροι , Πακιστανοί, Ινδοί κ.α) εργάζονται και με ποιούς όρους στις εξαγωγικές μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων του νομού σαν την δική του……..!
Ας μας πει ο κύριος Κανδαράκης του ΣΕΠΕ πόσους ελέγχους διεξάγει το τμήμα της υπηρεσίας του στο νομό και αν γνωρίζει ότι τα αυτοκίνητα των ελεγκτών στον Πύργο είναι ακινητοποιημένα λογω έλλειψης καυσίμων αφού μήνες τώρα δεν διατίθενται κανενός είδους πιστώσεις, έχοντας σαν αποτέλεσμα να οργιάζει η μαύρη εργασία και τους εργοδότες, που πρώτοι το γνωρίζουν, να τρίβουν τα χέρια τους!
Ας μας πει ο κύριος Χρονόπουλος, τα ανθρώπινα δικαιώματα τα επεξεργάζονται οι  διάφοροι «γκουρού» του ΙΣΤΑΜΕ - ΠΑΣΟΚ για να τα υπερασπιστούν ή για να εφεύρουν νέους τρόπους αφαίρεσης τους και καταστρατήγησης τους;
Ας μας πει ο κύριος Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αν γνωρίζει πόσα πληρώνουν οι αγρότες για να ενεργοποιηθούν τα δικαιώματά τους για τις επιδοτήσεις και που πάνε όλα αυτά τα λεφτά;

Για το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΌΞΟ αυτή την ανιστόρητη και ηλίθια επινόηση του καταπατητή και του τελευταίου ίχνους συνταγματικών ελευθεριών Βενιζέλου τι να πει κανείς!

Καταδικάζουμε την υποκρισία τους , και επαναλαμβάνουμε  ότι λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά στην εξουσία η οποία θα προχωρήσει άμεσα σε:

·       Χορήγηση άδειας παραμονής στους εργαζόμενους μετανάστες
·       Κατάργηση της συμφωνίας  «Δουβλίνο 2» και απεγκλωβισμό των μεταναστών που έχουν ως τελικό προορισμό άλλη χώρα
·       Ασφάλιση και υγειονομική κάλυψη σε όλους τους εργαζόμενους
·       Εξάρθρωση των κυκλωμάτων εγκληματικότητας ,και λαθραίας διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων  οι κορυφές των οποίων κατά κανόνα δεν καταλαμβάνονται από μετανάστες ή πρόσφυγες, αλλά από το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, κάποιες φορές με ‘υψηλές’ διασυνδέσειςσεις﷽﷽﷽﷽﷽﷽.
·       Στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς μέσω υγειών  και ανεξάρτητων συνεταιριστικών δομών
·       Διάλυση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης των μεγαλεμπόρων που καθορίζουν για τους αγρότες τιμές κάτω του κόστους .
·       Έλεγχος της διαδικασίας διάθεσης των αγροτικών προϊόντων . Κανένας παραγωγός και εργάτης απλήρωτος για τον κόπο και τον ιδρώτα του .

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Ηλείας, έχουν δώσει το παρών σε όλους τους αγώνες, για τα δικαιώματα (εργατικά και ανθρώπινα) όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Έπειτα από αυτά η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις «οπερέτα» είναι περιττή.





.