Δήλωση της Βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Σχέδιο «Αθηνά»


Η εξαρχής σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απόσυρση του Σχεδίου «Αθηνά» και η επανεξέτασή του με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια τώρα γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.
Μετά την «οριστική εκδοχή» του Σχεδίου «Αθηνά» προέκυψε η κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για την αυτονομία του ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά για τη μεταφορά της έδρας του ΤΕΙ Πατρών στο Μεσολόγγι.
Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι «το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται σε παιδική χαρά», όπως τόνισε η Βουλευτής στην ομιλία της στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στην οποία ψηφίστηκε και η τροπολογία για το Σχέδιο «Αθηνά».
Οι ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν να «ξεσκαρτάρουν» τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας για δικά τους, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οφέλη δεν έχουν καμία θέση στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας, όπως επίσης οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις και πιέσεις παραγόντων της πολιτικής ζωής.
Να πάψει πια η δημόσια και δωρεάν παιδεία να γίνεται αντικείμενο συμφερόντων «ημετέρων».





.